Zonnebril verloren en de reisverzekering

Heeft u een zonnebril van een duur merk en bent u uw zonnebril verloren op reis? Dan kunt u mogelijk een claim indienen bij uw reisverzekeraar. U leest het in dit artikel.

Zonnebril verloren: wat nu?

Bent u uw zonnebril verloren op reis? Dan is het belangrijk dat u contact opneemt met uw reisverzekeraar. U kunt dan een schadeformulier invullen. Ook is het belangrijk dat u een kopie meestuurt van het aankoopbewijs. Op die manier weet uw verzekeraar dat u het artikel echt in bezit had en weten zij eveneens wat de nieuwwaarde is.

Is uw bril gestolen?

Is uw bril gestolen in plaats van verloren? Dan is het altijd belangrijk dat u contact opneemt met de lokale politie. U kunt hier aangifte doen en daarvan ontvangt u een proces-verbaal. Deze dient als bewijs voor de verzekeraar. Stuur tezamen met het schadeformulier een kopie mee van de het proces-verbaal.

Kosten vergoed?

Bent u uw bril verloren? Dan is het belangrijk om te weten of uw bril ook vergoed wordt. Dat hangt echter sterk af van de situatie. Bent u uw bril vergeten op een terrasje? Dan is de kans natuurlijk bijzonder groot dat u deze niet vergoed krijgt. In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar kunt u teruglezen in welke situaties de bril of wel of niet vergoed wordt.

Eigen risico

De meeste reisverzekeraars brengen eigen risico in rekening. Bent u uw zonnebril verloren en wilt u deze claimen bij uw reisverzekeraar? Dan zult u rekening moeten houden met eigen risico. Doorgaans is dit zo’n 50 tot 100 euro. Kostte de bril 300 euro? Dan zal de reisverzekeraar het verschil bijleggen. Soms wordt een maximumbedrag gehanteerd, zoals bijvoorbeeld 750 euro. Alle schade daarboven zult u dan zelf moeten betalen.

Reisverzekering afsluiten?

Wilt u graag een reisverzekering afsluiten voor uw volgende reis? Dan kunt gemakkelijk vergelijken via ons vergelijkingssysteem. In slechts twee stappen kunt u uw nieuwe verzekering afsluiten.

Plaats een reactie

12 − 9 =