Woonverzekeringen afsluiten? Lees deze handige tips!

Vanwege de lage spaarrente is het aantrekkelijk om een woning te kopen. Als u een huis gaat kopen, zult u te maken krijgen met woonverzekeringen. Enkele verzekeringen zijn zelfs verplicht. Wilt u ook graag woonverzekeringen afsluiten? Lees dan onze handige tips.

Inboedel- en opstalverzekering

Er zijn twee verschillende woonverzekeringen: de inboedel- en opstalverzekering. Met behulp van de opstalverzekering kunt u uw woning verzekeren. De inboedelverzekering verzekert de spullen in uw woning. Een opstalverzekering wordt vrijwel altijd verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Beschikt u echter over een huurwoning? Dan is dat dus niet verplicht.

Een inboedelverzekering is ook altijd vrijblijvend. Toch is het wel bijzonder handig om een dergelijke verzekering af te sluiten. Daarmee kunt u namelijk alle verhuisbare artikelen verzekeren. Het is raadzaam om zowel de inboedel- als de opstalverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij af te sluiten. Daarmee voorkomt u dat u oververzekerd raakt. Bovendien kunt u altijd aankloppen bij dezelfde verzekeraar in het geval van schade.

Zorg voor goede beveiliging

Verzekeraars willen maar al te graag dat uw woning goed beveiligd is. Dat is natuurlijk ook logisch, want als het lastig is om in te breken in uw woning is de kans ook kleiner dat u dit overkomt. Zorg daarom voor goede sloten, buitenverlichting en zorg tevens voor rookmelders. Eventueel kunt u ook kiezen voor slimme apparatuur. Een slimme camera of een slimme deurbel is bijvoorbeeld bijzonder handig.

Oververzekerd

Veel Nederlanders zijn oververzekerd. Soms valt een dekking namelijk onder de inboedelverzekering, maar ook onder de opstalverzekering. Dat kunt u zoveel mogelijk voorkomen door uw verzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. Uiteraard kunt u ook de polisvoorwaarden goed nagaan. Op die manier kunt u zich ook verzekeren bij twee verschillende verzekeraars.

Gaat u samenwonen met uw partner?

Gaat u samenwonen met uw partner en valt daarmee een van de twee woningen af? Zorg er dan voor dat u de verzekeringen van het te verlaten huis opzegt. Daarmee voorkomt u dat u dubbel betaalt voor uw woonverzekeringen.

Stap regelmatig over

Wilt u graag woonverzekeringen afsluiten? Verstandige keuze. Het is ook een verstandige keuze om regelmatig over te stappen van verzekeraar. Daarmee kunt u namelijk veel geld besparen. Via Pricewatch.nl kunt u gemakkelijk inboedelverzekeringen vergelijken. Ook kunt u via onze website een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Plaats een reactie

2 × drie =