Wel of niet kiezen voor vast bellen?

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om de vaste telefoonlijn achterwege te laten. Moet u nu wel of niet kiezen voor vast bellen? Wat zijn de voor- en nadelen én hoe kan ik mijn abonnement eventueel opzeggen?

Is de vaste huistelefoon nog nodig?

Vast bellen wordt steeds minder populair. Steeds meer mensen bellen op alternatieve manieren. Zo kunt u gewoonweg bellen met uw smartphone, maar u kunt ook bellen met behulp van Skype of Facebook Messenger.

Gezien vast bellen minder populair wordt, worden alles-in-1-pakketten ook steeds minder populair. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor internet en tv en soms zelfs voor alleen internet. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van wonen zonder vaste telefonie?

De voordelen

De meeste mensen zijn tegenwoordig ook bereikbaar op hun smartphone. Zij hebben vaak een privénummer, maar ook zijn er veel mensen met daarnaast nog een zakelijk nummer. U heeft dat toestel altijd bij de hand en daarmee bent u ook altijd en overal bereikbaar. Met behulp van de vaste telefoonlijn bent u alleen thuis bereikbaar én dan moet u ook daadwerkelijk thuis zijn. Vast bellen wordt daardoor minder populair.

Zonder vaste lijn is er geen vaste telefoon nodig. Ook hoeft u niet langer gebruik te maken van die lange telefoonskabels door het huis. Oude telefoonaansluitingen kunt u simpelweg laten verwijderen uit uw woning. Ook bent u niet meer bereikbaar voor die vervelende callcenters.

De nadelen

Een vaste lijn kent echter wel een groot voordeel ten opzichte van de mobiele telefoonlijn. Thuis heeft u namelijk altijd bereik en dat kan bij een mobiel telefoonabonnement soms nog weleens tegenvallen. De kosten voor het bellen zijn bovendien vrij voordelig. Bij alles-in-1-pakketten is vast bellen vaak erg voordelig. Bellen naar het buitenland met de vaste lijn is bovendien vaak goedkoper. Echter kunt u natuurlijk ook bellen met uw smartphone via het internet. Bellen naar het buitenland is dan nog veel goedkoper.

Wilt u graag besparen en overstappen?

Wilt u graag besparen en overstappen? Kies dan voor een nieuw abonnement! Er zijn talloze aanbieders waar u uit kunt kiezen. Kies voor alleen internet, internet + tv of kies voor een alles-in-1-pakket. U kunt zelf gemakkelijk inschatten of u wel of niet wilt overstappen naar een pakket met of zonder telefonie. Als u overstapt, zegt uw nieuwe aanbieder uw oude abonnement voor u op.