Wat is glasvezelinternet?

Steeds meer huishoudens kunnen kiezen voor glasvezelinternet. Dit type internet werkt vele malen sneller dan ADSL en kabelinternet en bovendien kunt u net zo snel uploaden als downloaden. Hoe werkt dit dan precies en waarom zou u hiervoor kunnen kiezen? In dit artikel vertellen wij u daar graag meer over.

Waarom glasvezelinternet?

Wij kunnen ons geen wereld meer voorstellen zonder internet. Overal ter wereld gebruiken wij het om lekker te surfen op onze smartphone, te WhatsAppen met vrienden en uiteraard om een goede film op Netflix te kunnen kijken. Helaas is dat zonder internet niet mogelijk. Glasvezelinternet zorgt ervoor dat alles echt soepel draait. Uw Skype-gesprek zal simpelweg niet blijven hangen, omdat deze internetvorm bijzonder snel werkt. Ruim twee miljoen huishoudens zijn inmiddels aangesloten op glasvezelinternet en daarmee is het populair.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een vezel van glas, welke zo dun is als een haar. Via deze draad wordt laserlicht gestuurd. Via een technische omweg zorgen lichtflitsen ervoor dat er een digitaal signaal wordt verstuurd. Dat klinkt misschien een beetje technisch, maar het belangrijkste om te weten is dat het gewoon lekker werkt én razendsnel is.

Downloaden en uploaden werkt razendsnel

Met behulp van glasvezel ontvangt u niet alleen bijzonder snel internet, maar ook kunt u het net zo snel bestanden versturen en dat is uniek. De onbeperkte capaciteit zorgt ervoor dat u razendsnel bestanden kunt downloaden en uploaden. Het maakt hierbij ook niet uit of anderen in de straat ook gebruikmaken van het internet. U heeft namelijk een speciaal modem.

Snelheid van glasvezelinternet

Glasvezelinternet is niet alleen sneller, maar ook veel betrouwbaarder dan ADSL of kabel. Bij glasvezel maakt het niet uit hoever u van de wijkcentrale woont. De internetsnelheid blijft altijd gelijk en dat is wel zo fijn gevoel.

Waarom kiezen voor glasvezel?

Snelheid is natuurlijk het belangrijkste speerpunt van glasvezelinternet. Bovendien heeft u altijd dezelfde internetsnelheid. De belangrijkste voordelen op een rij zijn als volgt:

  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding: supersnel internet tegen een scherpe prijs;
  • Stabiele verbinding: constante snelheid, welke veel minder gevoelig is voor storingen;
  • Verbeterde dataverbinding: data wordt veiliger verstuurd en is minder gemakkelijk af te tappen;
  • Vrije providerkeuze: er bestaat een open glasvezelnetwerk.

Eenvoudig glasvezel vergelijken

Overweegt u ook een razendsnelle internetverbinding? Dan kunt u internet vergelijken! Door middel van de postcodecheck kunt u gemakkelijk nagaan of er een geschikt abonnement is voor u. Let op: glasvezel is nog niet overal beschikbaar en om die reden is het erg belangrijk dat u uw postcode invoert.

Plaats een reactie

negentien + acht =