Wasdroger vaak de oorzaak van een woningbrand

De wasdroger is het vaakst de veroorzaker van een woningbrand. Echter komt dit dan wel door achterstallig onderhoud. Het wordt dan ook geadviseerd om de filters regelmatig te reinigen. Ook is het belangrijk om de luchtafvoerslang te reinigen. Volgens de brandweer is het ook belangrijk om de binnenzijde van de droger te reinigen. In dit artikel leest u verscheidene handige tips.

Heeft u wel een wasdroger nodig?

Veel mensen hebben een wasdroger op zolder staan, maar is dit wel altijd nodig? Enerzijds zorgt het voor brandgevaar, maar anderzijds kost het apparaat ook nog eens bijzonder veel energie. Gemiddeld kost een droger zo’n 50 euro op jaarbasis en dat is natuurlijk bijzonder veel geld voor een apparaat. Gedurende de zomermaanden kunt u uw was gelukkig lekker buiten ophangen en dan droogt het ook nog eens snel. In de wintermaanden kunt u uw was eventueel op een wasrekje plaatsen en deze in een kamer zetten. Het is belangrijk dat u een raampje openzet, zodat alle vocht naar buiten kan. Daarmee voorkomt u eventuele nare schimmels. Zo hoeft u uw wasdroger niet te gebruiken, voorkomt u brandgevaar én bespaart u veel energie.

Toch uw wasdroger gebruiken? Raadpleeg deze tips

Natuurlijk zullen wij u niet verbieden om een wasdroger te gebruiken. Voor handdoeken of het beddengoed is het namelijk vaak wel fijn. Daarmee zorgt u er namelijk voor dat alles lekker zacht wordt. Beperk het gebruik van de wasdroger daarom bij voorkeur tot deze was. Als u het apparaat gebruikt, houd dan rekening met de volgende tips:

  • Zorg ervoor dat u de ruimte, waar uw wasdroger staat, goed ventileert. Overigens is het belangrijk dat u uw woning in zijn geheel goed ventileert;
  • Gebruik een geaard stopcontact en dus geen verlengkabels of een los stopcontact;
  • Gebruik het apparaat alleen als u thuis bent;
  • Installeer een rookmelder boven de droger, zodat u direct gewaarschuwd wordt in het geval van brand;
  • Leg geen wasgoed of andere spullen bovenop de droger;
  • Reinig de afvoerslang regelmatig;
  • Reinig de pluizenfilter na iedere droogbeurt;
  • Stop geen kleding in de wasdroger, waar brandbare resten op zitten.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag besparen op uw energierekening? Dan kunt u uw droger simpelweg niet gebruiken. Gelukkig zijn er nog meer methoden om te besparen. Zo kunt u namelijk ook energie vergelijken en besparen. Als u namelijk overstapt van energieleverancier, kunt u tot wel 400 euro op jaarbasis besparen. Wacht daarom niet langer en stap ook over. Vergeet niet uw postcode + huisnummer en verbruik in te voeren tijdens het vergelijken!

Plaats een reactie

vijf + zeventien =