Waarom is de premie autoverzekering afhankelijk van uw woonplaats?

De premie autoverzekering is afhankelijk van uw woonplaats. Ook het automerk en de regelmatige bestuurder bepalen de hoogte van de premie autoverzekering. Waarom werkt dit eigenlijk zo? Statistisch gezien komen er meer ongelukken voor in woonplaats X dan in woonplaats Y. Zo betaalt u in Amsterdam dus ook een hogere premie dan bijvoorbeeld in Leeuwarden. In dit artikel leest u daar meer over.

Risico op diefstal en schade

Het risico op diefstal en schade is in bepaalde steden hoger. Dit kan zelfs nog per postcodegebied verschillen binnen eenzelfde stad. De buurman om de hoek kan dus een hogere premie betalen dan u, indien er statistisch gezien meer diefstal of meer ongelukken plaatsvindt in zijn postcodegebied. Andersom geldt dat ook: misschien woont u wel een risicovoller gebied dan de buurman om de hoek. Misschien gaat dat een beetje ver, maar zo werkt het nou eenmaal wel. De cascodekking kan daardoor hoger of lager uitvallen per postcodegebied.

Hoeveel betaal ik voor mijn premie autoverzekering?

Wilt u graag weten welke premie autoverzekering u betaalt? Dan kunt eenvoudig autoverzekeringen vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. U kunt dan gemakkelijk berekenen welke premie u kwijt bent aan uw auto.

Uit welke autoverzekeringen kan ik kiezen?

Als u verzekeringen vergelijken gaat, heeft u keuze uit verschillende verzekeringen: een WA-verzekering, WA Casco of een allriskverzekering. Het is altijd belangrijk dat u goed naar de polis kijkt. Hier staat namelijk de verschillende voorwaarden in voor de autoverzekering. Optioneel kunt ook nog extra’s afsluiten. Zo kunt u onder andere kiezen voor glasdekking of een verzekering voor inzittenden.

Autoverzekering wordt steeds duurder

Vrijwel ieder jaar stijgt de premie autoverzekering weer. Ieder jaar ontvangt u weer een bericht van uw autoverzekeraar: er zijn meer ongelukken en de onderdelen worden duurder. Het lijkt haast een standaard riedeltje. Daarom is het ook verstandig om jaarlijks te vergelijken. Daarmee kunt u namelijk een flink bedrag besparen.

Plaats een reactie

3 × twee =