Waarom betaal ik poliskosten aan mijn nieuwe verzekeraar?

Wilt u graag een nieuwe verzekering afsluiten of heeft u die inmiddels afgesloten? Dan is het u mogelijk opgevallen dat u (soms) poliskosten moet betalen aan uw nieuwe verzekeraar. Waarom dient u deze kosten te betalen? U leest het in dit artikel.

Wijzigingskosten

Soms wordt een bepaald bedrag in de premie gereserveerd voor kosten. Echter kiezen sommige verzekeraars er ook voor om poliskosten in rekening te brengen. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht voor het opmaken van de polis. Ook worden deze kosten vaak in rekening gebracht wanneer de u de polis wilt laten wijzigen. Redenen waarom u uw polis wilt wijzigen zijn onder andere:

  • Het te verzekeren object wijzigen;
  • Beperkte of juist uitgebreidere dekking;
  • Verzekeringsbedrag aanpassen;
  • Polis beëindigen.

Maandelijkse poliskosten

Er zijn zelfs verzekeraars die u maandelijkse poliskosten in rekening brengen. Deze noemt men soms ook wel prolongatiekosten. Deze worden in rekening gebracht voor het maandelijks versturen van uw rekeningen en/of polisblad. Wilt u deze kosten niet betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om de premie vooruit te betalen (in een jaar). De poliskosten betaalt u in dat geval dan ook maar eenmalig. Verscheidene online verzekeraars bieden een online paneel aan, waardoor u deze kosten ook niet hoeft te betalen. Daar kunt u ook verscheidene zaken online wijzigen, waardoor u de poliskosten vermijdt. Dat is natuurlijk een beter optie. Vaak zijn deze verzekeraars ook iets goedkoper. Goed vergelijken loont dus.

Bedragen kunnen flink van elkaar verschillen

De poliskosten kunnen flink van elkaar verschillen. Zo brengt de ene verzekeraar helemaal niets in rekening, terwijl de andere verzekeraar daar een flink bedrag voor rekent. Bij autoverzekeringen zijn de kosten vaak iets hoger. Zo zal de RDW bijvoorbeeld ook kosten in rekening brengen wanneer u de auto aanmeldt of een wijziging toebrengt.

Verzekering vergelijken?

Wilt u graag verzekeringen vergelijken? Dan heeft u bij Pricewatch.nl een breed scala aan mogelijkheden. U kunt namelijk de volgende verzekeringen vergelijken via onze website:

Uiteraard kunt u geheel vrijblijvend verzekeringen vergelijken. Bij ieder nieuw contract heeft u standaard nog 14 dagen bedenktijd. Dit noemt men ook de wettelijke herroepingstermijn.

Plaats een reactie

twintig + 3 =