Vuurwerkschade aan uw woning of auto?

Oud en nieuw is nog maar net achter de rug en nu krijgen verzekeraars al verscheidene schadeclaims binnen: er is sprake van vuurwerkschade aan een woning of de auto. Heeft u hier ook mee te maken? En bij welke verzekeraar kunt u aankloppen? U leest het in dit artikel.

Schade aan uw woning en/of spullen

Heeft u vuurwerkschade aan uw woning en/of spullen? Dan bent u, in het geval van brand, hiervoor verzekerd middels uw opstalverzekering. Is er schade ontstaan aan uw spullen? Dan kunt u uw inboedelverzekering raadplegen. Er kan eveneens schade ontstaan door schroei- en smeltplekken. Over het algemeen wordt dit niet vergoed door de meeste verzekeraars, maar u kunt de polisvoorwaarden natuurlijk raadplegen. Indien u allrisk verzekerd bent, wordt deze vuurwerkschade vaak wel vergoed.

Schade aan uw auto

Heeft u schade aan uw auto, bijvoorbeeld omdat er een grote vuurpijl op geknald is? Dan is dat natuurlijk bijzonder vervelend. In het geval van WA-casco of een allriskverzekering bent u gelukkig verzekerd tegen explosieschade. Vaak betaalt u daarvoor geen eigen risico. Betreft het vandalisme door een onbekende dader? Dan bent u daarvoor vaak niet verzekerd met een WA-casco verzekering. Wel bent u daarvoor allrisk verzekerd. Ook betaalt u voor vandalisme vaak wel eigen risico. Het is daarom belangrijk dat u de polisvoorwaarden doorneemt.

Bent u goed verzekerd?

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat u goed verzekerd bent. Gelukkig kunt u gemakkelijk en snel verzekeringen vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Bent u bijvoorbeeld zelf degene die vuurwerkschade heeft aangericht? Dan is een aansprakelijkheidsverzekering natuurlijk wel zo handig. Betreft het schade aan uw eigen auto? Dan is het natuurlijk belangrijk dat u een goede autoverzekering heeft. Zorg er daarom altijd voor dat u goed verzekerd bent, zodat u in zulke situaties altijd uw spullen weer kunt laten repareren of vervangen.

Plaats een reactie

twee × twee =