Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering vergelijken is geen dagelijkse bezigheid. Toch is het wel iets waar je serieus mee aan de slag moet. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kun je gemakkelijk en snel een uitvaartverzekering vergelijken. Je kunt hierbij uitgebreid aangeven wat je wensen zijn tijdens je uitvaart.

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

De kosten van een uitvaart kunnen sterk verschillen. Het hangt namelijk af van jouw wensen en behoeften. Wil je bijvoorbeeld begraven of gecremeerd worden? Hoeveel personen verwacht je op je begrafenis en wat voor type kist wil je graag? Je snapt natuurlijk: hoe luxer je het zelf maakt, hoe duurder je verzekering ook is. Een uitvaartverzekering vergelijken is daarom verstandig.

Waar moet ik op letten?

Er zijn verscheidene elementen waar je op kunt letten als je een uitvaartverzekering vergelijken gaat. Je kunt in eerste instantie bekijken wat voor type verzekering je wilt afsluiten. Je kunt doorgaans kiezen voor een natura-uitvaartverzekering of een kapitaaluitvaartverzekering. In het geval van de eerste variant worden de kosten voor je uitvaart tot een bepaald bedrag vergoed. Bij de tweede variant wordt een bepaald bedrag uitgekeerd, ongeacht hoeveel de kosten van de begrafenis uiteindelijk worden. In dit geval kunnen je nabestaanden dus ook bepalen hoe zij het geld uitgeven. Als je wilt, kun je dit natuurlijk van te voren ook met hen overleggen. Het is ook belangrijk om te weten of je wilt worden begraven of als je wilt worden gecremeerd. De kosten zijn namelijk verschillend. Je kunt verder nog kiezen uit een uitgebreide, normale of sobere uitvaart.

Verder is het raadzaam om te kijken of je je verzekering gemakkelijk kunt aanpassen. Als je als twintigjarige een verzekering afsluit, kan het natuurlijk zijn dat je over een aantal jaren wel iets geheel anders wil als uitvaartwens. Zorg er daarom voor dat je verzekering aanpasbaar is. Bij sommige verzekeringen zullen aanpassingen moeilijker zijn dan bij andere verzekeraars. Bespaar gedoe en check het van te voren.

Is een uitvaartverzekering rendabel?

Je zult voor jezelf altijd moeten nagaan of een uitvaartverzekering wel rendabel is. Je kunt dit zelf berekenen door de kosten van een uitvaart naast de kosten van een verzekering te leggen. Dit hoeft geen exact kostenplaatje te worden, maar globaal schatten is raadzaam. Als je nog erg jong en gezond bent, is het wel handig om te bekijken of je wel echt een uitvaartverzekering vergelijken wilt. De hoogte van de premie verschilt dan ook per leeftijd. Iemand van 70 betaalt in verhouding veel meer premie dan iemand van 20.

Heb je ook speciale wensen?

Veel mensen denken van te voren al veel na over hun uitvaart. Wat voor speciale wensen heb je tijdens dit moment? In de vergelijkingstool kun je dit gelukkig aangeven.

Uitvaartverzekering vergelijken online

Vrijwel alle uitvaartverzekeringen worden tegenwoordig online afgesloten. Dat is ook steeds gemakkelijker geworden. Met behulp van onze rekentool kun je gemakkelijk een uitvaartverzekering vergelijken. Vul de vergelijkingstool zo volledig mogelijk in, zodat je de actuele prijzen ziet. Je kunt vervolgens direct een verzekering afsluiten via de oranje knop.

Heb je nog vragen over onze rekentool of over ons uitvaartverzekeringen in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op en we voorzien je graag van vrijblijvend en onafhankelijk advies.