Reisverzekering

Ga je binnenkort op reis en heb jij een reisverzekering nodig? Je kunt het beste een reisverzekering vergelijken op basis van jouw behoeften. Dan kun je kiezen voor de laagste prijs en de hoogste dekking. Er zijn diverse reisverzekeringen beschikbaar, waaronder de doorlopende of de kortlopende reisverzekering.

 

 

Heb ik een reisverzekering nodig?

Voordat je überhaupt een reisverzekering vergelijken gaat, is het als eerste raadzaam om te bekijken of je daadwerkelijk eentje nodig hebt. In de meeste gevallen heb je echter wel een reisverzekering nodig. De belangrijkste reden om eentje af te sluiten: je krijgt hulp tijdens noodsituaties. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je ongepland sneller naar huis moet, als bijvoorbeeld een familielid overlijdt. Je reisverzekering kan eventuele extra kosten dan dekken. Ook als er spullen gestolen worden tijdens je reis kun je een schadeclaim indienen. Indien je een autovakantie boekt, is een verzekering ook ontzettend handig. Als je bijvoorbeeld pech krijgt met je auto, heb je recht op vervangend vervoer via je verzekeraar.

Welke reisverzekeringen zijn er?

Er zijn talloze reisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. De grootste verschillen zitten in de premie, de voorwaarden, het eigen risico, het dekkingsgebied en het aantal dekkingen per module. Je kunt tot slot kiezen uit een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. De kortlopende variant is een tijdelijke verzekering met een ingangsdatum en een einddatum. Met de doorlopende variant ben je continu verzekerd, wanneer je ook op vakantie gaat. Je kunt het beste kiezen voor een doorlopende reisverzekering indien je vaker dan drie weken per jaar op vakantie gaat. Dit hoeven geen aaneengesloten periodes te zijn.

Voor welke dekking kies ik?

Als je een reisverzekering vergelijken gaat, kun je kiezen uit verschillende dekkingen. Doorgaans heb je keuze uit buitengewone kosten, bagage, vervangend vervoer of verblijf en tot slot eentje speciaal gericht op sport. Buitengewone kosten kunnen bestaan uit bijvoorbeeld hulpverlening in het buitenland. De bagagedekking zorgt ervoor dat je geld terug kunt vragen als je bagage wordt gestolen en vervangend vervoer of verblijf krijg je indien je auto er onderweg mee ophoudt. Je kunt dan vervangend vervoer krijgen via je reisverzekering. Tot slot bestaat er een speciale dekking voor wintersport en bijzondere sporten. Wintersport moet je doorgaans apart verzekeren, omdat dit extra risico’s met zich mee brengt. De kans dat je gewond raakt tijdens het skiën is aanzienlijk groter dan wanneer je op het strand op Aruba ligt.

Annuleringsverzekering vergelijken

Een annuleringsverzekering maakt ook regelmatig deel uit van de reisverzekering. Als je een reisverzekering vergelijken gaat, kun je eventueel ook een annuleringsverzekering afsluiten. Alhoewel het natuurlijk altijd vervelend is om een vakantie te annuleren, kun je je geld in dit geval wel terugkrijgen. Er zitten nog wel een aantal voorwaarden aan verbonden, waaronder de reden van annulering.

Een reisverzekering vergelijken via de vergelijkingstool

Als je een reisverzekering vergelijken wilt, kun je gemakkelijk gebruik maken van onze vergelijkingstool. Je kunt uitgebreid gegevens invullen in deze tool. Zo kun je niet alleen een reisverzekering vergelijken voor jezelf, maar eventueel ook voor je gezin. Vul hierbij je gegevens altijd zo volledig mogelijk in. Je krijgt vervolgens direct een overzicht van de verschillende reisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Als je op de oranje knop klikt, kun je direct je verzekering afsluiten bij één van onze partners.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.