Inboedelverzekering

Inbraak, brand of waterschade? Een ongeluk zit een klein hoekje, letterlijk! De financiële gevolgen van zo’n ongeluk kunnen enorm zijn. Je kunt er niet alleen materiële schade aan overhouden, ook emotionele schade kan een direct gevolg zijn. Daarom is een inboedelverzekering vergelijken raadzaam. Zo voorkom je veel problemen indien dit mocht voorkomen.

Waar moet ik mijn inboedelverzekering afsluiten?

Het is doorgaans verstandig om je verzekering af te sluiten bij eenzelfde verzekeraar. Vaak bestaat een inboedelverzekering namelijk ook uit een opstalverzekering. Indien je deze twee verzekeringen afsluit bij dezelfde verzekeraar, scheelt dat veel gedoe wanneer je een schadeclaim moet indienen. Die verzekeraars hoeven dan namelijk niet onderling uit te vechten voor wie welke kostenpost is. Sluit daarom alles bij één verzekeraar af. Je kunt vaak nog een korting krijgen indien je ook nog een aansprakelijkheidsverzekering afsluit bij dezelfde verzekeraar.

Hoe wordt mijn premie berekend?

Je premie wordt berekend op basis van verschillende factoren. Er wordt onder andere gekeken naar de samenstelling van je gezinsgrootte, je woonomgeving, het brand- en inbraakrisico, de gegevens van je inboedel en naar het type woning. Indien je huis goed beveiligd is, en certificaten heeft, kun je in aanmerking komen voor een lagere premie. De diefstalgevoeligheid is immers dan ook minder, waardoor je logischerwijs ook kunt genieten van minder lasten. Als je huis in een riskante ligging is gevestigd, kan dat worden doorberekend op je premie. Zo’n riskante ligging kan zijn: een huis in afgelegen gebied. Ook oudere huizen vallen binnen deze categorie. Oudere huizen zijn doorgaans minder goed beveiligd tegen diefstal.

Inboedelverzekering vergelijken? Denk aan eventuele keurmerken

Bij verscheidene verzekeraars heb je recht op extra korting indien je huis is voorzien van politiekeurmerken. Zo’n certificaat kun je verkrijgen door je huis extra goed te beveiligen.

Welke dekking heb ik nog extra nodig?

Als je een inboedelverzekering vergelijken gaat, is het raadzaam om nog te kijken naar eventuele extra dekkingen. Heb je bijvoorbeeld een glasverzekering nodig? Wil je extra kostbare artikelen extra verzekeren of wil je ook een buitenhuisdekking afsluiten? Indien je bijvoorbeeld dure spullen mee naar buiten neemt, kun je zo’n buitenhuisdekking afsluiten. Dat is handig als je bijvoorbeeld vaak je dure laptop mee naar buiten neemt. Ook sportspullen voor bepaalde sporten kunnen soms erg prijzig zijn. Zo’n extra dekking is dan erg verstandig.

Appartement verzekeren

Over het algemeen hoef je als eigenaar van een appartement geen opstalverzekering te betalen. Doorgaans is de Vereniging van Eigenaren hier namelijk verantwoordelijk voor. Echter, als je appartement aanzienlijk duurder is dan de omringende appartementen kan het handig zijn om vooralsnog een woonhuisverzekering af te sluiten.

Studeer je nog? Voordelige inboedelverzekering vergelijken

Als je nog student bent kun je een voordelige inboedelverzekering vergelijken. Je hebt namelijk recht op kortingen, omdat je doorgaans minder kostbare spullen in huis hebt. Studentenwoningen zijn vaak het slachtoffer van inbraken, omdat deze vaak minder goed beveiligd zijn. Daarom zijn er speciale inboedelverzekeringen voor studenten.

Inboedelverzekering vergelijken en direct afsluiten

Wil je graag een inboedelverzekering vergelijken en direct afsluiten bij één van onze partners? Maak dan gebruik van de rekentool op deze pagina. Vul de rekentool zo compleet mogelijk in met alle benodigde gegevens. Zo krijg je direct een overzicht van de goedkoopste resultaten en dan kun je direct een inboedelverzekering naar wens afsluiten. Gemakkelijk en snel!