Vakantie naar Hongkong

Hongkong is de hoofdstad van het gelijknamige eiland Hongkong. Officieel behoort het tot China, maar in feite is het een land op zich. Men heeft een eigen regering, behalve op het gebied van buitenlandse zaken en defensie. Een vakantie naar Hongkong is erg bijzonder. De stad heeft ontzettend veel te bieden.

Klimaat en beste reistijd

Hongkong kent een warm zeeklimaat, waarbij het in de zomer erg warm kan worden. De stad heeft enkele duidelijke seizoenen, maar bewolking en neerslag kan wel sterk van elkaar variëren. Sommige bezienswaardigheden behoeven mooi weer, zoals bijvoorbeeld Victoria Peak (een prachtig uitzichtpunt over de stad). De beste reismaanden zijn in het voor- en najaar. Het weer is dan aangenaam en zonnig. In de zomermaanden kan het kwik al gauw oplopen tot 35 graden Celsius. Dat is net iets te warm voor een stedentrip.

Bezienswaardigheden in Hongkong

Tijdens uw vakantie naar Hongkong kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. De stad heeft een indrukwekkende metropool en er zijn veel buitenlandse invloeden. Soms merkt u helemaal niet dat u binnen Chinese landsgrenzen bent. Zo zijn er bijvoorbeeld ook geen communistische wetten van toepassing. Hieronder treft u een overzicht van de leukste bezienswaardigheden.

Victoria Peak

victoria peak

Victoria Peak is een berg waar het hoogste punt 552 meter hoog is. Vanaf dat punt heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Jaarlijks komen er zo’n zeven miljoen bezoekers naar deze plek. Het is daarmee zelfs de meest bezochte attractie in de stad.

Temple Street Market

Temle Street Market is de meeste populaire avondmarkt. Vooral gedurende etenstijd is het hier erg druk. Er komen zowel locals als toeristen naar deze markt. U kunt hier niet alleen eten, maar u kunt hier ook verscheidene leuke souvenirs kopen.

Winkelen

Tijdens uw vakantie naar Hongkong kunt u prima winkelen. Er zijn maar weinig plekken in Azië waar dit zo goed geregeld is. Er zijn talloze overdekte winkelcentra en veel plekken zijn alleen geschikt voor voetgangers. Daarmee heeft u geen overlast van auto’s. Via voetgangersbruggen kunt u zelfs van winkelcentrum naar winkelcentrum lopen.

Ocean Park

ocean park

In de stad kunt u verscheidene parken bezoeken. Eentje daarvan is Ocean Park. Dit is een enorm zeeaquarium, welke vol zit met talloze vissoorten. Ook kunt u nabij een park vinden met landdieren én zelfs zijn er attracties, zoals achtbanen, in het park aanwezig. Ook de reuzenpanda’s hier zijn erg bijzonder om te zien. U kunt hier gerust een dag voor uittrekken.

Hotel intercontinental

Als alternatief voor Victoria Peak kunt u ook een kijkje nemen bij het luxueuze Hotel Intercontinental. Vanaf de Lobby Lounge heeft u een prachtig uitzicht over de stad. U kunt dan genieten van een soortgelijk panorama-uitzicht als bij Victoria Peak.

Hongkong Geschiedenismuseum

In het Hongkong Geschiedenismuseum kunt u alles leren over de historie van het gebied: hoe zij onafhankelijk werden, waarom zij op deze manier hun eigen regering hebben en meer. Daarnaast heeft de stad ook nog verscheidene andere leuke musea die u kunt bezoeken. Zo is het Hongkong Wetenschapsmuseum ook zeker een aanrader.

Tian Tan Boeddha

De Tian Tan Boeddha is een bronzen Boeddha van maar liefst 34 meter hoog. U kunt deze Boeddha bereiken door 286 treden op te lopen. Het is erg indrukwekkend om te zien.

Star Ferry

ferry

De Star Ferry is een veerdienst, waarbij u kunt reizen tussen Hong Kong Island en Kowloon. Alleen de boottocht is al erg leuk. U kunt namelijk genieten van een prachtig uitzicht. Bovendien is de ferry ook nog eens erg goedkoop.

Reisverzekering voor uw vakantie naar Hongkong

We raden reizigers aan dat zij een reisverzekering afsluiten voorafgaand aan een vakantie naar Hongkong. Een reisverzekering afsluiten is, vanwege verschillende redenen, raadzaam. Het is belangrijk om te weten dat niet alle medische kosten verzekerd zijn in het buitenland. Indien de kosten voor een behandeling hoger zijn dan in Nederland, dient u die aanvullende kosten zelf te betalen. In Hongkong zijn behandelingen erg duur. Daarnaast heeft u met een verzekering ook de mogelijkheid om contact op te nemen met de alarmcentrale. Zij kunnen u voorzien van advies en ondersteuning op het moment dat u dit nodig heeft. De hulplijn is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Verder kunt u zich ook nog verzekeren tegen onvoorziene kosten, bijvoorbeeld wanneer u een aantal dagen extra in het land moet verblijven. Denk hierbij aan brand op de luchthaven, waardoor vliegtuigen uitvallen. U zult dan ergens moeten verblijven in de tussentijd en dat kan de reisverzekering voor u financieren. Dat is slechts een voorbeeld, maar zo zijn er nog verscheidene andere onvoorziene kosten waar u tegen aan kunt lopen.

U kunt hier een reisverzekering vergelijken. Dan kunt u met een gerust gevoel op reis! Wel zo prettig.