Handige thermostaat tips voor een lager energieverbruik

Wilt u ook graag een lager energieverbruik? Dan zijn deze handige thermostaat tips vast en zeker welkom. Met behulp van deze handige tips kunt u gemakkelijk besparen op uw energierekening. Deze tips zijn vooral handig gedurende de wintermaanden, omdat u veel gas verbruikt.

Meer gas in de winter

In de wintermaanden verbruiken we ontzettend veel gas. Dat is natuurlijk ook logisch, want wij zijn ook veel vaker binnen. De kachel gaat regelmatig aan, u zit langer voor de televisie en de lampen staan vaker aan. Wilt u graag een lager energieverbruik? Lees dan de volgende handige thermostaat tips.

1. Zet de kachel een graden lager

Vaak merkt u het helemaal niet als de verwarming een graadje lager staat. Toch scheelt dit wel aanzienlijk op de energierekening. U kunt per graden tot wel 7 procent besparen. Natuurlijk hoeft u thuis niet te verkleumen, maar een dikke trui en een paar pantoffels kan ook al zorgen voor veel warmte.

2. Gebruik deurdrangers

Deurdrangers zorgen ervoor dat de deuren zich automatisch afsluiten. Hierdoor weet u zeker u geen deuren laat openstaan, waardoor er weer minder tocht in uw woning ontstaat. Warmtes die verwarmd worden, zullen zodoende minder warmte verliezen. Daarmee kunt u al gauw enkele honderden euro’s besparen.

3. Zet de thermostaat tijdig uit

Vertrekt u over een uurtje uit uw woning? Dan is het raadzaam om uw thermostaat een uur voor vertrek al lager te zetten. Zet deze terug naar 15 graden Celsius. Bent u overdag helemaal niet thuis? Houd de temperatuur dan op 15 graden Celsius. Daarmee bespaart u jaarlijks al gauw zo’n 140 euro.

4. Slapen in een koude slaapkamer

Slapen in een koude slaapkamer is helemaal niet erg. Waarschijnlijk slaapt u lekkerder én is het beter voor uw gezondheid. Ook de energierekening gaat omlaag. Meerdere voordelen om deze thermostaat tips maar eens toe te passen.

5. Draai de radiator uit

Draai de radiators gerust uit in de ruimtes waar u niet hoeft te zijn. Het is natuurlijk zonde om de radiator aan te houden in de ruimtes waar u zich niet bevindt. Hou de tussendeuren ook zoveel mogelijk dicht, zodat er geen onnodige warmte verloren gaat.

6. Zet de thermostaat niet lager dan 15 graden Celsius

Zet de thermostaat bij voorkeur niet lager dan 15 graden Celsius. In de ochtend, of in de woonkamer, kan het gemakkelijk weer worden verwarmd tot de gewenste temperatuur als u deze temperatuur aanhoudt. Dit is voordeliger dan wanneer u de temperatuur erg ver terugdraait. Dan moet de verwarming namelijk erg hard werken om alles weer op temperatuur te krijgen.

7. Thermostaatklok

Met behulp van een thermostaatklok hoeft u de temperatuur niet handmatig te veranderen. De kachel zal namelijk automatisch een bepaalde temperatuur aannemen. Op die manier hoeft u niet steeds na te denken over de thermostaat.

8. Slimme thermostaat

Wilt u graag meer flexibiliteit? Dan kunt u kiezen voor een slimme thermostaat. Deze kunt u eenvoudig op afstand bedienen met behulp van een app. Die app kunt u installeren op uw smartphone of tablet. Zo kunt u de temperatuur op ieder moment veranderen. Bovendien leren veel slimme thermostaten uw leefwijze kennen, waardoor de thermostaat de temperatuur automatisch aanpast. Daarmee kunt u ook flink besparen.

Thermostaat tips voor minder CO2-uitstoot

Deze thermostaat tips dragen stuk voor stuk ook bij aan minder CO2-uitstoot. U kunt ruim 600 euro op jaarbasis besparen als u deze tips toepast.

Nog meer besparen?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u ook energie vergelijken en overstappen. Op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. Zo stapt u altijd over naar de goedkoopste energieleverancier.

Plaats een reactie

9 − 8 =