Stedentrip naar Palermo

Palermo is een prachtige stad in het zuiden van Italië. De stad is gelegen op het eiland Sicilië en staat bekend als een echte universiteitsstad. Echter heeft de stad ook een ander imago als maffiastad. Regelmatig kwam de stad daardoor voorbij in het nieuws. Tijdens uw stedentrip naar Palermo zult u daar gelukkig weinig tot niets van merken!

Klimaat en beste reistijd

Palermo is gelegen aan de Middellandse Zee en dat zorgt voor een mild klimaat. De heerlijke temperatuur wordt afgewisseld met een fris briesje, waardoor het weer veelal aangenaam is in de Zuid-Italiaanse stad. Gedurende de wintermaanden kan het echter wel flink regenen. De meeste toeristen boeken een stedentrip naar Palermo in de lente. Gedurende deze maanden is het weer aangenaam: niet te warm en niet te koud. Bovendien valt er vrijwel geen neerslag.

De leukste bezienswaardigheden tijdens uw stedentrip naar Palermo

Tijdens uw stedentrip naar Palermo is er voldoende te beleven. Zo heeft de Italiaanse stad een fraaie haven waar talloze cruiseschepen aankomen. Ook zijn er verscheidene historische bezienswaardigheden vanuit de Tweede Wereldoorlog.

Palazzo dei Normanni

Palazzo dei Normanni is een paleis, waar het kantoor van de Siciliaanse parlement zich huisvest. Tegen betaling is het paleis gedeeltelijk geopend voor het publiek. Vooral de begane grond is erg leuk om te bezoeken. Hier staat namelijk de Koninklijke kapel ‘Capella Palatina’.

Kathedraal van Palermo

De kathedraal van Palermo werd gebouwd in de twaalfde eeuw. Jaarlijks trekt het imposante gebouw miljoenen bezoekers. Het betreft een Arabisch-Normandische bouwstijl en heeft zo haar unieke kenmerken. De vier grote torens werden er pas later bijgebouwd: in de veertiende eeuw.

Villa Giulia

Villa Giulia is een prachtig openbaar park in het hart van Palermo. Alhoewel het park niet al te groot is, is er wel voldoende te zien. Vooral in de zomermaanden wordt het park drukbezocht. Er is namelijk veel schaduw in het park en daarmee biedt het voldoende verkoeling.

Stanze al Genio

Stanze el Genio is een paleis, welke werd gebouwd in de achttiende eeuw. Het paleis heeft iets erg unieks, namelijk een grote collectie met tegeltjes. Sommige van deze tegels zijn al eeuwenoud, terwijl sommigen weer erg recent geplaatst zijn. Dat zorgt voor een erg uniek beeld.

Archeologisch museum

De stad heeft een prachtig archeologisch museum. In het prachtige museum treft u de meest uiteenlopende objecten. Onder de bezienswaardigheden bevinden zich onder andere prachtige beeldhouwwerken, sarcofagen, juwelen en tot slot voorwerpen die gevonden zijn op archeologische sites.

Santa Maria dell’Ammiraglio

Santa Maria dell’Ammiraglio is een kerk, welke werd gebouwd in het jaar 1143. In de architectuur zijn de meest uiteenlopende bouwstijlen te herkennen. De islamitische, Normandische, Griekse en Italiaanse bouwstijlen wisselen elkaar goed af en dat maakt gebouw erg uniek.

Vervoer in Palermo

Tijdens uw stedentrip naar Palermo kunt u de meeste bezienswaardigheden te voet bereiken. Als u er echter een dagje buiten de stad wilt reizen, kunt u kiezen voor het openbaar vervoer. Onder andere het strand van Mondello is leuk om te bezoeken en is eveneens gemakkelijk om te bereiken vanaf de Italiaanse stad. Als uit vanuit Palermo de rest van het eiland wilt bekijken, kunt u eventueel ook een huurauto huren. Als alternatief werkt het openbaar vervoer ook prima. Echter is rijdt het openbaar vervoer niet altijd op tijd. Dat kan nog weleens storend zijn.

Stedentrip naar Palermo? Vergeet uw reisverzekering niet!

Wilt u op korte termijn een stedentrip naar Palermo boeken? Dan is het ook raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering kan u bijstaan in meerdere situaties. U moet er natuurlijk niet aan denken dat uw bagage wordt ontvreemd en u daardoor met lege handen staat. Natuurlijk wilt u er ook niet aan denken als u plotseling ziek wordt en naar huis moet. Dan is het wel zo fijn om een reisverzekering te hebben. Start daarom direct met reisverzekeringen vergelijken en bekijk de mogelijkheden.