Stedentrip naar Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. De hoofdstad is gelegen in het oosten van het land. In de stad kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. Ook kunt u verscheidene goede restaurants en bars bezoeken in de stad. Overweegt u een stedentrip naar Kuala Lumpur? Lees dan dit artikel!

Klimaat en beste reistijd

De beste reisperiode voor een stedentrip naar Kuala Lumpur valt in de maanden juni tot en met augustus. Gedurende deze maanden valt er veel minder regen dan in de andere maanden. Helaas is altijd wel wat regen, omdat er simpelweg niet echt een droge periode bestaat in de stad. Het meest natte seizoen is van november tot en met februari in het oosten, terwijl september tot en met december in het westen juist erg nat is. U doet er dus goed aan om te reizen gedurende maanden juni tot en met augustus gezien het klimaat.

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

Tijdens uw stedentrip naar Kuala Lumpur kunt u talloze leuke bezienswaardigheden bekijken. De bekendste bezienswaardigheid is zonder twijfel de imposante Petronas Towers. Natuurlijk heeft de stad nog veel meer te bieden. Hieronder volgen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Petronas Twin Towers

petronas twin towers

De Petronas Twin Towers zijn ontzettend bijzonder om te zien. Beide torens hebben 88 verdiepingen en steken ver boven de stad uit. Vanaf de 41ste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook zit er een heus winkelcentrum verwerkt in de torens. Na uw bezoekje aan de Petronas Twin Towers kunt u bovendien nog een prachtig park bezoeken, welke achter de torens gevestigd is.

Chinatown

Chinatown is de multiculturele wijk van de stad. Hier treft u talloze mooie tempels. Ook kunt u een bezoekje brengen aan de Petaling Street. Dit is de centrale straat waar u talloze goede restaurants en bars kunt opzoeken. U kunt hier voordelig eten voor weinig.

Batu Caves

Batu Caves is een grot met een indrukwekkende tempel. U zult 272 treden moeten beklimmen voordat u de tempel kunt bezoeken. De tempel is 100 meter hoog en is gebouwd in een erg bijzondere grot. Alleen de tocht naar de tempel toe is al prachtig. U komt namelijk verscheidene rotspartijen tegen en dat is erg bijzonder om te zien.

National History Museum

In het National History Museum kunt u van alles leren over de geschiedenis van de stad. Ook kunt u talloze voorwerpen, munten, wapens en munten in het museum bewonderen. De geschiedenis gaat erg ver terug en is opgedeeld in verschillende fases.

KLCC Park

KLCC (Kuala Lumpur City Centre) Park is het grootste stadspark van de stad. In het park kunt u van alles zien: aquaria, een speeltuin, verscheidene waterpartijen en u kunt heerlijk uitrusten op een van de talloze bankjes. Er zijn voldoende bomen aanwezig, waardoor er ook veel schaduw is. In het park kunt even heerlijk ontsnappen uit de drukte van de stad.

Skybar bij het Traders Hotel

Het Traders Hotel beschikt over een prachtige skybar. Deze skybar is gevestigd op de 33ste verdieping en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. U heeft eveneens uitzicht over de Petronas Twin Towers.

Central Market

Tijdens uw stedentrip naar Kuala Lumpur mag een bezoekje aan de Central Market niet ontbreken. Vroeger was het een grote versmarkt, maar tegenwoordig is het vooral een plek waar u handgemaakte artikelen kunt kopen. Uiteraard kunt u hier nog steeds ook eten. Er is namelijk een ‘foodcourt’ waar u allerlei lokaal voedsel kunt eten. Dat is zeker een aanrader.

Masjid Jamek

Masjid Jamek

Maleisië is een islamitisch land en daardoor staan er ook talloze moskeeën in het land. Masjid Jamek is daar eentje van. Deze is erg uniek. De moskee bestaat namelijk veelal uit rode bakstenen en marmer. U kunt deze moskee bezoeken, maar het is wel belangrijk dat u dan uw armen en benen bedekt. Vrouwen dienen ook hun hoofd af te dekken. De gebedsruimte is alleen toegankelijk voor moslims.

Kuala Lumpur Aquaria

Tijdens uw trip kunt u tot slot nog een bezoekje brengen aan dit prachtige aquarium. ER leven hier talloze vissoorten die u echt zullen doen verbazen. U treft er bijvoorbeeld grote haaien, inktvissen en tropische vissen. Het is eveneens een educatief centrum en daarmee is de kans groot dat u ook veel scholieren tegenkomt.

Vergeet uw reisverzekering niet

Overweegt u een stedentrip naar Kuala Lumpur? Dan is het ook verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering kan u namelijk bijstaan in verschillende situaties. Zo weet u bijvoorbeeld zeker dat u altijd contact op kunt nemen met de alarmcentrale. Ook dekt een reisverzekering eventuele medische kosten, indien u onverhoopt in het ziekenhuis belandt. Een reisverzekering is gelukkig erg voordelig. U kunt al een doorlopende verzekering afsluiten voor enkele euro’s per maand. Start hier met reisverzekeringen vergelijken en sluit uw verzekering vandaag nog af. Zo kunt u altijd met een gerust gevoel op vakantie!