Spotgoedkope smartphone: de Wiko View Lite

Er is een spotgoedkope smartphone op de markt gebracht: de Wiko View Lite. Wellicht heeft u nog nooit van het merk gehoord, maar u kunt relatief veel smartphone krijgen voor een kleine prijs.

Goedkope smartphones

Steeds meer smartphonefabrikanten brengen budgetmodellen op de markt. De Wiko View Lite is daar een van. Het toestel is verkrijgbaar vanaf slechts 159 euro. De meeste gebruikers zullen een smartphone voor een periode van twee jaar behouden. Dat komt neer op slechts 80 euro op jaarbasis. Zeker het overwegen waard dus. Het grootste voordeel van het toestel is de prijs, maar welke features heeft het budgettoestel verder nog?

Design en beeldscherm

De buitenkant van de Wiko View Lite doet niet bepaald denken aan een budgettoestel. Het model beschikt namelijk over een kwalitatieve behuizing. Ook de resolutie van het scherm is prima in orde: dat is 720 bij 1440 pixels. Daarmee kunt u alles goed scherp krijgen. In vergelijking met de toptoestellen is dat wel weinig, maar de prijs is natuurlijk ook aanzienlijk lager.

De kleurweergave ziet er over het algemeen goed uit. Het is natuurlijk geen enorme scherpte, maar het is prima voor de alledaagse taken. Het scherm reageert bovendien prima op aanrakingen, alleen kan het soms wel een beetje sloom overkomen. Dat heeft te maken met de snelheid van de hardware.

Hardware

Het toestel beschikt helaas niet over een erg snelle processor. Dat levert vooral problemen op bij zware apps. De ‘lichtere’ apps, zoals WhatsApp en Facebook, geven echter geen problemen. Als u veel wilt gamen op uw smartphone, is dit niet wellicht niet het meest geschikte toestel. Dat zal namelijk wel processorkracht vereisen. Ook het updaten van apps duurt vrij lang vanwege de ietwat trage processor. De meeste toestellen van nu doen daar veel sneller over.

Standaard beschikt de Wiko View Lite over 16GB werkgeheugen. Ook is er een plek voor een micro-SD-kaartje in het toestel. Verder beschikt het toestel nog over 2GB werkgeheugen. De meeste opties zijn aanwezig, waaronder Wi-Fi, gps en bluetooth. Wi-Fi werkt helaas niet op een 5GHz-frequentie en dat is zeker een gemiste kans. De hardware is daarmee niet indrukwekkend, maar is snel genoeg voor de dagelijkse taken.

Batterij

De Wiko View Lite beschikt over een 3000 mAh batterij. Gezien het toestel nogal lichte specificaties heeft, kan het toestel daarmee ook vrij lang mee. Bij normaal gebruik gaat het toestel gemakkelijk een dagje mee. Bij weinig gebruik zal het toestel zelfs twee dagen meekunnen.

Software

Standaard wordt de Wiko View Lite geleverd met Android 8 Oreo. Wel heeft Wiko daar een eigen skin overheen geïnstalleerd. Helaas werkt dat niet heel vlot én helaas doet dat ook een afbreuk aan de software van Android. Erg enthousiast zijn wij daar dus ook niet over.

Camera

Het toestel beschikt aan de achterzijde over een 13 megapixelcamera. De kwaliteit is daarmee niet bijzonder goed, maar ook zeker niet slecht voor zijn prijsklasse. Aan de voorkant van de smartphone treft u een 16 megapixelcamera. Beide camera’s beschikken over een led-flitser. Uiteraard kunt u ook video’s schieten met de Wiko View Lite. Helaas valt die kwaliteit wel erg tegen. Echter kunnen we natuurlijk ook niet heel veel verwachten van deze prijsklasse.

Prijs van de Wiko View Lite

De Wiko View Lite is verkrijgbaar vanaf 159 euro. Daarmee is het wel een erg voordelig toestel. De concurrentie voor het merk is ook niet al te groot, omdat er niet bijzonder veel smartphones zijn in deze lage prijsklasse. Eventuele alternatieven zouden echter kunnen zijn: de HTC Desire 12, de Motorola Moto G6 of de Nokia 1. De HTC Desire 12 is waarschijnlijk de belangrijkste concurrent.

Waar kan ik de Wiko View Lite bestellen?

Wilt u de Wiko View Lite bestellen? Dan kunt u gebruikmaken van ons handige vergelijkingssysteem. Daarmee kunt u verschillende providers met elkaar vergelijken. Maak hiervoor eventueel gebruik van de verschillende filters. Zo kunt u bijvoorbeeld filteren op aantal belminuten en sms’jes, internetdata en prijs. Ook kunt u filteren op bepaalde providers, indien u bijvoorbeeld een voorkeur heeft voor een bepaalde providers. Start direct met mobiele telefoons vergelijken en bekijk welke aanbieder het voordeligste is.