Spoedaanvraag energie: is dat echt wel nodig?

Een spoedaanvraag energie is niet in alle gevallen nodig. Toch wordt het soms aangevraagd door huishoudens, terwijl dat helemaal niet nodig blijkt te zijn. Daarmee loopt u altijd kortingen mis en dat is natuurlijk zonde. Wanneer is de spoedaanvraag energie nodig? En wanneer kunt u dit laten zitten? U leest het in dit artikel.

Verhuizing?

Stelt u zich eens voor: u gaat verhuizen. U heeft net de sleutels van uw nieuwe woning gekregen. Wat moet u dan doen? Is een spoedaanvraag energie direct al nodig? Dat is gelukkig niet het geval. Vaak kunt u uw oude contract namelijk meeverhuizen naar uw nieuwe woning. Is er mogelijk een betere deal of zijn uw voorkeuren veranderd? Dan kunt u ook energie vergelijken en overstappen. U maakt in dat geval simpelweg een vergelijking op uw nieuwe adres. Zo kunt u vaak toch nog even flink besparen. Een verhuizing bracht waarschijnlijk al de nodige kosten met zich mee.

Geen energie op uw nieuwe adres?

Energie wordt niet zo snel afgesloten op een nieuw adres: vooral niet als er net bewoners uit zijn gekomen. De netbeheerder levert de energie namelijk en zij sluiten u niet zomaar af. Heeft u voor een korte periode geen energieleverancier op uw nieuwe woonadres? Dan blijft de netbeheerder wel gewoon stroom leveren. Echter is het wel belangrijk om te weten dat u op zeer korte termijn een energieleverancier moet gaan zoeken. Deze stroom is immers niet gratis.

Heeft de woning voor een geruime tijd leeggestaan? Dan kan het wel zo zijn dat de woning is afgesloten van energie. In dat geval is het belangrijk om te controleren of er brieven van de netbeheerder aanwezig zijn in de woning. U kunt in ieder geval contact opnemen met de netbeheerder. Samen kunnen jullie tot een regeling komen.

Afgesloten van energie?

Afgesloten zijn van energie is natuurlijk nooit fijn. Als u er net komt wonen, en er is geen energie, dan is dat natuurlijk flink balen. Gelukkig worden woningen nooit zomaar van energie afgesloten. Daarvan wordt eerst altijd een bericht gestuurd. Deze ontvangt u per post. Indien er binnen de gestelde periode geen actie is ondernomen, wordt de woning afgesloten van gas en stroom. Als de netbeheerder een bepaald termijn afspreekt, is het vaak wel raadzaam om een spoedaanvraag energie aan te vragen. Als u namelijk afgesloten wordt van energie, betekent dit dat u tegen hoge kosten aanloopt. Afsluiten kost misschien niets, maar opnieuw aansluiten kosten een flinke duit. Houd daar dus rekening mee. Sluit daarom bij voorkeur altijd tijdig een energiecontract af.

Is een spoedaanvraag energie nodig?

Een spoedaanvraag energie is maar in enkele gevallen echt nodig. Vraag dit bij voorkeur alleen aan wanneer de netbeheerder een termijn stelt om een nieuwe energiemaatschappij te zoeken. Is dat niet het geval? Start dan gewoon met energie vergelijken en bekijk welke aanbieder het voordeligste is. Bij een spoedaanvraag energie kunt u namelijk niet profiteren van welkomstacties en kortingen op gas en stroom. Vraag dit daarom nooit zomaar aan als dat niet nodig is.

Plaats een reactie

dertien − 11 =