Samsung

Wil je graag Samsung smartphones vergelijken? Dat is een logische keuze. Het populaire Zuid-Koreaanse merk is een grote leverancier van diverse elektronische producten, waaronder smartphones. Veel mensen hebben wel iets van het merk in huis, zoals bijvoorbeeld een televisie, een stofzuiger, een koelkast of een wasmachine. Uiteraard zijn er ook talloze smartphones waar je uit kunt kiezen. Twijfel je nog over je keuze? Op deze pagina kun je Samsung smartphones vergelijken.

Ontwikkeling mobiele telefoons

Het Zuid-Koreaanse merk begon al in een vroeg stadium met het ontwikkelen van smartphones. Het marktaandeel begon pas echt te groeien vanaf 2009. In dit jaar werd namelijk de eerste Galaxy op de markt gebracht. Dit model werd razend populair. Zij ging als eerste écht de concurrentie aan met de iPhones van Apple. Zij zorgen voor totaal nieuwe ontwikkelingen op de smartphonemarkt. De telefoons maken gebruik van het besturingssysteem Android en dat is steeds populairder geworden. In 2016 had het merk een piekpunt op de smartphonemarkt: een marktaandeel van maar liefst 45%. Daarmee liet het zelfs de iPhones van Apple achter zich.

Een breed aanbod

In tegenstelling tot de iPhones van Apple, heeft Samsung een veel breder aanbod. Vooral het Galaxy-model is populair. Je kunt het zowel kopen als je een hoog of een laag budget hebt voor een smartphone. Het brede assortiment maakt het namelijk mogelijk. Hoe meer functies je wilt, hoe duurder de smartphone wordt. Wil je gewoon eentje voor bellen en sms’en? Ook dat kan met dit smartphonemerk. Dat is de kracht van het Zuid-Koreaanse merk. Men biedt bovendien een goede service en levert kwaliteit.

Samsung vs. iPhone

Er zijn voldoende mensen die niet veel te maken willen hebben met een iOS-toestel. Dat vaak zijn de hardcore Android-gebruikers. Andersom geldt dat natuurlijk ook: voldoende iPhone-eigenaren zullen er niet over twisten om over te stappen naar een Android-toestel. Met beide producten kun je natuurlijk gewoon bellen, sms’en, whatsappen, game spelen, foto’s maken en apps downloaden. De grote verschillen zitten tegenwoordig in de besturingssystemen. Hou jij meer van Android of kies je toch liever voor iOS? De Android-toestellen kun je vaak iets beter veranderen in het uiterlijk. Het uiterlijk van iOS staat vrij vast. In principe is het met deze smartphones hetzelfde als met dure automerken: het verschil tussen BMW en Audi is minimaal, maar toch kiest de ene liever voor BMW, terwijl de ander liever kiest voor een Audi. Het is dus echt een kwestie van smaak.

De verschillende Samsung smartphones vergelijken

Het eerste Galaxy-model werd uitgebracht in 2009. Dit was ook het moment dat het merk pas echt populair werd op het gebied van smartphones in Nederland. Naast de Galaxy-modellen biedt het merk ook nog de S-variant of de Note. Ook zijn er goedkopere varianten beschikbaar, zoals de Galaxy J-serie of Galaxy A-serie. Deze modellen zien er goed uit, zijn doorgaans iets kleiner en hebben iets minder uitgebreide functionaliteiten. Uiteraard zijn deze toestellen ook veel voordeliger. Het grootste verschil tussen deze modellen zit toch onder de motorkap van het toestel. De duurdere modellen zijn voorzien van snellere processors en kunnen veel mooiere foto’s maken.

Welk model kies ik?

Welk model je kiest, ligt volledig aan de behoefte die je hebt. Wil je bijvoorbeeld niet te veel uitgeven aan een smartphone? Dan kun je beter een voordelig model kiezen, zoals de J-serie of de A-serie. Deze modellen hebben wel beperkingen. De camera is niet bijzonder goed en de toestellen zijn in verhouding veel slomer dan de duurdere modellen. Als je meer budget hebt, kun je vanzelfsprekend ook een veel krachtiger model kopen. Enkele high end toestellen zijn de Galaxy Note en de Galaxy S. Bepaal daarom eerst je budget en start dan met Samsung smartphones vergelijken.

Wil je graag een mobiel kopen met abonnement? Gebruik dan onze vergelijker. Je kunt er ook voor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten. Je kunt je toestel dan los aanschaffen.