HTC

HTC is een bekend smartphonemerk in Nederland. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Taiwan en het merk verkoopt haar smartphones wereldwijd. Enkele populaire series binnen het merk zijn de HTC 10 en de HTC Desire-serie. Sinds 1997 is het bedrijf begonnen met het ontwikkelen van mobiele telefoons. Het merk is zowel populair op de zakelijke als de particuliere markt. De smartphoneaanbieder staat op een goede vierde plaats als het gaat om de verkoop van smartphones. Daarmee laat het Apple, Samsung en Huawai nog voor zich. Wil je graag HTC smartphones vergelijken? Lees dan verder.

Waarom HTC smartphones vergelijken?

De HTC smartphones vergelijken is een goed idee! Het merk staat namelijk bekend om haar degelijke, moderne en krachtige toestellen. Ten opzichte van Apple en Samsung zijn deze toestellen ook veel goedkoper. De meeste apparaten zijn bovendien voorzien van een stevige behuizing. Daarmee liggen de toestellen niet alleen lekker in de hand, maar kunnen de apparaten ook tegen een stootje.

Wanneer kwamen deze toestellen naar Nederland?

Het merk werd pas bekend op de Nederlandse markt in 2007. In dit jaar heeft het Aziatische merk een brede range met smartphones naar de Nederlandse markt gebracht. Het merk heeft toestellen uitgebracht op zowel de besturingssystemen Android als Windows Phone.

Doorbraak

De doorbraak van de verschillende smartphonemodellen kwam pas iets later. De HTC Touch, de T-Mobile G1 en de HTC Hero zijn veelvuldig verkocht in Nederland. Het Touch-model was nog op basis van Windows Mobile 6. Dit toestel staat bij veel Nederlanders bekend als het eerste échte model van het merk. Een jaartje later ging het Taiwaneese merk een samenwerking aan met T-Mobile. Daarop brachten zij de G1 uit. Dit krachtige toestel bleek een schot in de roos. Veel Nederlandse consumenten kochten deze variant. Een jaar later bracht men weer een nieuw toestel uit: de HTC Hero. Ditmaal werd het toestel voorzien van Android. Deze lijn hebben ze aangehouden, want later werd ook de HTC Sense voorzien van dit besturingssysteem.

Android blijkt populair

Vooral toestellen van het merk met Android blijken erg populair. Het merk is dan ook volledig overgestapt van Windows Phone naar Android. Hiermee hebben zij een stap gezet in de goede richting. Er zijn namelijk veel meer apps voor Android en bovendien is het besturingssysteem volgens velen ook veel gebruiksvriendelijker.

Aanbod HTC smartphones vergelijken

Als je het aanbod HTC smartphones vergelijken wilt, heb je echt een ruime keuze. Ieder model van het merk heeft zo haar eigen eigenschappen. De verschillende smartphones worden doorgaans verkocht in de vorm van een mobiele telefoon met een abonnement. Echter kiezen mensen er ook regelmatig voor om het toestel los aan te schaffen en een sim only abonnement af te sluiten. De meeste toestellen beschikken over de mogelijkheid om te internetten op het 4G-netwerk. Bekijk van te voren altijd goed naar de verschillende specificaties van de verschillende HTC-modellen.

De grootste concurrenten

Als je HTC smartphones vergelijken gaat, is het nooit verkeerd om met een schuin oog naar de concurrenten te kijken. Het merk probeert haar toestellen zo goed mogelijk te onderscheiden door een uniek design. Ook de mogelijkheden op de nieuwste modellen zijn eindeloos. De grootste concurrenten van het merk zijn momenteel Samsung Galaxy en Sony Xperia. Beide smartphones maken ook gebruik van Android. Tussen deze twee concurrenten kiest HTC in principe voor de middenweg. Het biedt goede functionaliteiten en is goedkoper dan de andere modellen. In de aanbieding zijn de toestellen erg interessant en worden ze vaak gekocht.

Innovatief merk

HTC staat bekend als een innovatief merk die vaak als eerste ontwikkelingen doorvoert op haar smartphones. In 2011 koos het merk er namelijk voor om Sense te installeren op het besturingssysteem. Het bestaat nu al verscheidene jaren en daarmee is het sterk verbeterd in de loop der jaren. Ook het geluid van de toestellen is altijd goed geweest. Daarmee onderscheidt het merk zich dan ook flink van andere smartphonemerken. De Boomsound-techniek is erg geliefd onder de gebruikers van het smartphonemerk.

Conclusie: waarom HTC smartphones vergelijken?

De tweede alinea begon met exact dezelfde zin: waarom HTC smartphones vergelijken? Wellicht zal je merken dat er ontzettend veel mogelijk is met dit smartphonemerk. Waar je normaliter misschien altijd koos voor Samsung of Apple, wordt dit merk misschien ook wel erg aantrekkelijk. De toestellen hebben doorgaans veel intern geheugen en zijn erg snel. Het apparaat bezit voldoende functionaliteiten en is vaak veel voordeliger dan andere smartphonemerken. Regelmatig zijn er aanbiedingen voor dit merk en dat maakt het zelfs extra voordelig.