Smartphone laten vallen, ben ik verzekerd 2

Smartphone laten vallen, ben ik verzekerd?

De smartphones van tegenwoordig worden steeds moderner, slimmer en duurder. Ook zijn de grotere beeldschermen gevoeliger en ontstaat er sneller een barst in het scherm, als u uw toestel laat vallen. De trend is dat smartphones juist steeds groter worden. Heeft u uw smartphone laten vallen? Valt dat dan onder de verzekering? U leest het in dit artikel.

Schade aan tablet, smartphone of laptop in huis

Als u een inboedelverzekering heeft afgesloten, betekent dat nog niet automatisch dat alle elektronica vergoed wordt. Dat is afhankelijk van zowel de dekking als het type schade.

Heeft u een uitgebreide dekking? Dan kunt u schade claimen aan uw tablet, smartphone of ander elektronische apparaat door de gevolgen van brand, inbraak of blikseminslag. Als u echter uw smartphone zelf laat vallen, of een van uw kinderen, bent u daarvoor alleen verzekerd met een allrisk inboedelverzekering.

Uitzonderingen

Echter geldt dat helaas niet voor alle verzekeringen. Sommige verzekeraars hebben er namelijk voor gekozen om tablets, smartphones en andere mobiele apparaten uit te sluiten. De toestellen zijn immers zo schadegevoelig, dat het voor verzekeraars te duur zou worden. In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar kunt u terugvinden op deze schade wordt gedekt. Biedt u inboedelverzekering deze optie niet? Dan kunt u ook een inboedelverzekeringen vergelijken en checken waar deze optie wel mogelijk is.

Onderweg schade opgelopen aan uw smartphone

Buiten uw huis om bent u niet verzekerd middels uw inboedelverzekering. Immers gaat dit alleen om uw inboedel. Echter kunt er in sommige gevallen voor kiezen om buitenshuisdekking af te sluiten. Zo kunt u zich onder andere extra laten verzekeren in het geval van diefstal of schade door eigen schuld.

Optioneel kunt u er ook voor kiezen om een telefoonverzekering af te sluiten. Dit is een specifieke verzekering voor een bepaald toestel. Deze geldt zowel voor binnenshuis als buitenshuis. Echter is het moeilijk om een gunstige premie te vinden voor dit type verzekering. Hoe duurder de nieuwwaarde van uw toestel is, hoe duurder uw apparaat ook daadwerkelijk is. Telefoonverzekeringen vergoeden bovendien niet alle schade.

Smartphone laten vallen, ben ik verzekerd 2

Wel of geen verzekering afsluiten?

U heeft dus een ruime keuze uit mogelijkheden. Denk er echter goed over na: is het premiebedrag de verzekering waard? En hoe het zit met het eigen risico? Dat geldt vooral voor een telefoonverzekering. Immers is een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering voor veel Nederlanders de gewoonste zaak ter wereld.

Telefoon gestolen tijdens uw reis?

Als uw telefoon tijdens uw reis gestolen is, kunt u een gedeelte van de aanschafwaarde terugkrijgen via de reisverzekering. U krijgt nooit het volledige bedrag terug waarvoor u het toestel heeft gekocht. De reisverzekering houdt namelijk ook rekening met de afschrijfwaarde. Als u wilt kunt u hier reisverzekeringen vergelijken. Uiteraard dekt een reisverzekering nog veel meer dan alleen gestolen goederen.

Schade aan uw smartphone door iemand anders?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat uw smartphone is beschadigd door het toedoen van iemand anders. Als iemand anders uw smartphone in de handen had, en deze liet vallen, kan deze persoon aanspraak maken op zijn aansprakelijkheidsverzekering. Andersom geldt dat ook: laat u iemand zijn/haar telefoon vallen? Dan kunt u ook contact opnemen met uw eigen verzekeraar.

Smartphone laten vallen, ben ik verzekerd?
4.4 (44%) 5 votes

Een reactie plaatsen

5 × vijf =