Heb je al een goed toestel, maar nog geen bijpassend abonnement? Je kunt dan sim only vergelijken met behulp van de onderstaande rekentool. Gebruik de filters om te filteren op provider, netwerk, verbruik of abonnementsvorm.


Vergelijk alle sim only aanbiedingen (alleen simkaart)

Abonnement zonder telefoon afsluiten

Een sim only abonnement is ontzettend fijn als je al een toestel hebt. Je kunt deze bijvoorbeeld al los gekocht hebben (of nog los kopen) en hierbij een passend abonnement afsluiten. In sommige gevallen is dit voordeliger. Bovendien ontvang je geen BKR-registratie, omdat je het toestel al volledig hebt afbetaald indien je deze in één keer aanschaft. Per 1 mei 2017 dienen telecomaanbieders namelijk de informatie door te geven bij Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie). De Wet op het financieel toezicht (Wft) heeft dit mogelijk gemaakt. Consumenten moeten hiervan duidelijk op de hoogte worden gesteld door telefoonaanbieders. Als je een mobiele telefoon koopt in maandelijkse termijnen, betekent dat je krediet afneemt. Je zult daarom ook bij vrijwel ieder telefoonabonnement een melding krijgen in de trend van: ‘let op: geld lenen kost geld’. Wil je dat voorkomen? Start dan direct met sim only vergelijken. Je kunt in dit geval je toestel los aanschaffen en deze in één keer voldoen. Een BKR-registratie ontvang je alleen indien de waarde van je toestel hoger is dan 250 euro. Bij de meeste toestellen is dit dus het geval.

Kies je provider of netwerk

Voel jij je vertrouwd bij een bepaalde provider of netwerk? Met behulp van de filters in onze rekentool kun je dit vooraf al gemakkelijk instellen. Wil je bijvoorbeeld alleen gebruikmaken van het Vodafone-netwerk? Stel dan alleen dit netwerk in. Maakt het je niet zoveel uit en ben je vooral op zoek naar de voordeligste keuze? Kies dan vooral voor alle netwerken! Deze instelling is standaard ingesteld, zodat jij een overzicht krijgt van alle providers.

Hoeveel verbruik je en wat vind je belangrijk?

Als je sim only vergelijken gaat, is het altijd raadzaam om te bekijken wat jij verbruikt. Hoeveel verbruikte je bij je vorige abonnement? En welk type internetverbinding was het? Bel jij nog heel vaak via het netwerk of kies jij liever voor een Whatsappje? Dat zijn allemaal elementen waar je rekening mee moet houden tijdens het afsluiten van je abonnement.

Kies je contractduur

Heb je je huidige toestel al wat langer en verwacht je dat deze nog ongeveer een jaartje meegaat? Wellicht is het dan verstandig om te kiezen voor een abonnement van maximaal een jaar. Heb je je toestel net nieuw en verwacht je dat deze nog wel twee jaar meegaat? Dan kun je er ook voor kiezen om een tweejarig abonnement af te sluiten. Tweejarige abonnementen zijn doorgaans goedkoper, omdat de aanbieder je dan langer bij je houdt. Het bedrag verschilt ook weer per abonnement. Dit is weer afhankelijk van je eigen behoeften: hoeveel minuten, internetbundel of sms’jes heb je nodig?

Online sim only vergelijken

Online sim only vergelijken was nog niet eerder zo gemakkelijk. Met behulp van de rekentool kun je gemakkelijk en snel een abonnement kiezen die bij je past.

Wil je liever een abonnement met een telefoon erbij in? Je kunt ook online mobiele telefoons vergelijken met abonnement.