Krijgt de Samsung Galaxy S10 maar liefst vijf camera’s?

Naar verluidt wil Samsung groot uitpakken met de Samsung Galaxy S10. Het bedrijf wil namelijk een heus cameramonster op de markt brengen. Naar verluidt krijgt de Samsung Galaxy S10 vijf camera’s: twee aan de voorzijde en twee aan de achterzijde.

Deze informatie werd bekend via anonieme bronnen uit de industrie. De Koreaanse krant The Bell kreeg de primeur.

Tegenwoordig zijn er steeds meer smartphones met dubbele camera’s. Deze worden meestal geïnstalleerd aan de achterzijde, maar er zijn ook al smartphones met dubbele camera’s op zowel de voor- en achterkant. Daarmee heeft een toestel dan vier camera’s. De Samsung Galaxy S10 krijgt naar verluidt dus vijf camera’s.

Camera’s aan de achterzijde

Samsung wil er daarmee nog een schepje bovenop doen. Naar verluidt krijgt het toestel maar liefst vijf camera’s. Dat is natuurlijk ontzettend veel. De selfiecamera zou twee lenzen krijgen, terwijl er drie camera’s aan de achterzijde komen. Volgens kenners zou het toestel twee 12 megapixelcamera’s krijgen aan de achterkant. Verder is er ruimte voor een lens met een ultragroothoeklens met een hoek van 120 graden. De huidige Galaxy S9 Plus heeft een hoek van maximaal 77 graden. Dat is dus ook een aanzienlijke verbetering. Naar verluidt zal de resolutie van deze derde camera 16 megapixel bedragen.

Daarmee krijgt de Samsung Galaxy S10 waarschijnlijk een groothoeklens, een telefotolens en een ultragroothoeklens. Verder kunnen deze lenzen eveneens gebruikt worden voor augmented reality.

Camera’s aan de voorzijde

Helaas is het nog niet helemaal bekend welke camera’s er aan de voorzijde worden gebruikt. Waarschijnlijk zullen deze, qua setup, gaan lijken op de camera’s van de Galaxy A8 (2018). Deze beschikt over een 16 en 8 megapixelcamera. Met behulp van de tweede sensor kan de achtergrond onscherp worden gemaakt. Dit staat ook wel bekend als het bokeh-effect. Ook kan de tweede camera worden gebruikt voor gezichtsherkenningssoftware. AR Emoji zal naar verluidt ook verbeterd worden met behulp van de tweede camera. Dat blijft echter nog gissen.

Overige informatie over de Samsung Galaxy S10

Er is nog meer informatie gelekt over de Samsung Galaxy S10. Naar verluidt is het toestel straks leverbaar in drie verschillende varianten. Daarvan zal alleen het duurste model worden voorzien van vijf camera’s. Dit toestel zal bovendien het grootste beeldscherm krijgen. Naar verluidt is dit 6,44-inch.

Het toestel wordt waarschijnlijk voorzien van de opvolger van de Exynos 9810 en Mali-G72 GPU: de Exynos 9820 en Mali-G76. Daarmee wordt het toestel ook weer energiezuiniger en wordt de smartphone eveneens nóg sneller en nóg krachtiger. Verder wordt het toestel waarschijnlijk voorzien van 8GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Of dit allemaal echt zo is, zal natuurlijk nog moeten blijken.

Mobiele telefoons vergelijken?

Heeft u nu direct een nieuwe smartphone nodig? Dan kunt u natuurlijk smartphones vergelijken via ons handige overzicht. Naast Samsung heeft u ook keuze uit andere merken, waaronder HTC of de iPhone van Apple. U kunt eventueel ook een los toestel kopen in combinatie met een sim only abonnement. Daarmee vermijdt u een eventuele BKR-registratie.