Samsung Galaxy Note 9 review

De Samsung Galaxy Note 9 is een enorme smartphone. Zo groot dat het zelfs lastig is om de smartphone in de hand te houden! Bent u liefhebber van een grote, stevige smartphone? Mogelijk is dit toestel wel iets voor u. In deze review leest u over de verschillende specificaties.

Beeldscherm

De Samsung Galaxy Note 9 beschikt over een flink beeldscherm: 6,4 inch in diameter. Dankzij het Infinity Display is er vooral veel scherm aan de voorzijde. Alleen aan de bovenzijde is nog een klein randje aanwezig. Hier zit onder andere de frontcamera in verwerkt. Een leuke feature aan het toestel is dat helderheid automatisch wordt ingesteld. Dat is natuurlijk vooral fijn als u in bed ligt en nog even snel op uw smartphone kijkt. Ook als u wakker wordt is de helderheid weer goed ingesteld. Uiteraard kunt u dit ook handmatig instellen.

Behuizing

De behuizing van het toestel kent helaas wel enkele nadelen. Het beeldscherm ziet er erg mooi uit, maar de omgebogen randen beschikken ook over glas. Natuurlijk heeft u dan veel scherm, maar het scherm kan daardoor ook sneller breken. Reparaties zijn helaas erg prijzig, want gebogen schermen zijn nou eenmaal erg duur. De behuizing voelt echter wel luxe aan. Verder zit zowel de camera als de vingerafdrukscanner op een handige plek aan de achterzijde. Daar is dus goed over nagedacht.

Hardware

De Samsung Galaxy Note 9 beschikt over een eigen chipset: de Exynos 9810. Dit werkt behoorlijk snel. Bovendien wordt deze chipset ondersteund door maar liefst 6GB werkgeheugen. De prestaties van het toestel zijn daarmee ook waanzinnig. Standaard beschikt het toestel verder over 128GB opslagruimte en dat is vrij veel. Overigens is er ook een versie met 512GB interne opslag, maar u kunt ook kiezen voor een micro-SD-kaartje.

Batterij

Het toestel beschikt over een 4000 mAh accu. Toen de Samsung Galaxy Note 9 werd aangekondigd, zou dit naar verluidt voldoende zijn en zou het toestel gemakkelijk een dag mee kunnen. Echter blijkt dat uit testresultaten toch anders zijn: de batterij loopt helaas toch vrij snel leeg. Dat heeft natuurlijk te maken met het enorme beeldscherm. Het is dus raadzaam om een oplader bij de hand te hebben.

Software

De Samsung Galaxy Note 9 wordt geleverd met Android 8.1. De software draait erg soepel en beschikt over de juiste features en mogelijkheden. Wilt u graag meer snelkoppelingen op uw beeldscherm? Dan kunt u dat eenvoudig instellen. Ook kunt u het design eenvoudig aanpassen. Dat betekent dus echt eindeloos aanpassen en wijzigen en u kunt de smartphone daarmee helemaal aanpassen op uw eigen smaak.

Binnen de software kunt u gebruikmaken van Bixby. Dit is de eigen spraakassistent van Samsung. Via de knop aan de zijkant kunt u de dienst oproepen. Dat is dus soortgelijk als Siri van de iPhone. U kunt gemakkelijk en snel informatie opvragen of apps openen.

S Pen

De S Pen wordt standaard geleverd bij de Samsung Galaxy Note 9. Dat kan handig zijn, maar daar betaalt u ook flink voor. Met het tekenprogramma PENUP kunt u echter wel leuke tekeningen maken. Als u niet zo creatief bent, heeft u deze accessoire wellicht niet nodig.

Samsung DeX

De Samsung Dex is absoluut een leuke toevoeging aan de Samsung Galaxy Note 9. Bij de S8 bestond dit ook al, maar nu is het vereenvoudigd. Er is nu een USB-C-adapter naar HDMI. Daar kunt u uw beeldscherm op aansluiten, waardoor er een desktop-omgeving ontstaat. Vervolgens kunt u nog een muis en beeldscherm toevoegen en u kunt computeren!

De browser werkt bijzonder goed, maar andere mogelijkheden zijn nog niet erg uitgebreid. Wel kunt u bijvoorbeeld Netflix kijken of muziek luisteren via Spotify.

Camera

De Samsung Galaxy Note 9 beschikt over een aardige camera. Vooral als er veel licht is, maakt de camera echt uitstekende foto’s. Daarmee hebben de iPhone XS en iPhone XS Max er ook zeker een concurrent bij. Met wat minder licht kunt u ook goede foto’s maken, maar de kwaliteit is wel ietsjes minder.

De camera beschikt over een zogeheten Scene Optimizer. Dat zorgt voor een levendig kleurbeeld. Daarmee worden de foto’s vaak nog iets mooier. Dit toestel is de eerste Galaxy waar deze optie op beschikbaar is.

Uiteraard kunt u ook filmen met de Samsung Galaxy Note 9. Ook dit werkt naar behoren. U kunt filmen op UHD-resolutie: 3840 bij 2160 pixels.

Prijs en beschikbaarheid

Het toestel kost, op moment van schrijven, 900 euro (prijspeil oktober 2018). Dat is een flinke prijs, maar het toestel is daarmee vooralsnog een stuk goedkoper dan de iPhone XS. Enkele andere concurrenten van het toestel zijn de Huawei Mate 20 Pro, de LG G7 ThinQ of hun eigen Samsung Galaxy S9 Plus.

Conclusie

De Samsung Galaxy Note 9 is een aardig toestel. Het toestel ziet er mooi uit, werkt bijzonder snel en beschikt over een goede camera. Wel is het toestel erg gevoelig: laat deze dus niet vallen en kies bij voorkeur voor een kwalitatief hoesje.

Voordelen

  • Goede camera;
  • Krachtige hardware;
  • Groot beeldscherm.

Nadelen

  • Gevoelig beeldscherm;
  • Gemiddelde accu.

Nieuwe smartphone kopen?

Wilt u graag een nieuwe smartphone kopen? Dan kunt u mobiele telefoons vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. U kunt hierbij aangeven dat u graag een Samsung Galaxy Note 9 wilt. Heeft u toch liever een ander toestel? Dan kunt u dat uiteraard ook aangeven. Als u wilt kunt ook meerdere smartphones vergelijken. Via het vergelijkingssysteem kunt u bovendien gemakkelijk filteren op aantal belminuten, internetdata en provider. U kunt uw nieuwe abonnement afsluiten binnen slechts enkele minuten.

Plaats een reactie

3 × 2 =