Samsung Galaxy A7 2018 review

Samsung is een van de meest populaire smartphonefabrikanten. Het elektronicamerk heeft ook dit jaar weer talloze mooie smartphones op de markt gebracht. Ditmaal nemen wij de Samsung Galaxy A7 2018 onder de loep in deze review. Voldoet de smartphone aan de verwachtingen en is het zijn prijskaartje waard? U leest het in dit artikel.

Design

De nieuwe smartphone beschikt over een erg fraai design. Net als vrijwel iedere andere smartphone die dit jaar is uitgebracht, beschikt de Samsung Galaxy A7 2018 ook over een voorkantvullend scherm. Tevens zijn er aan de drie camera’s aanwezig aan de achterzijde. Daarom oogt het toestel als een high end smartphone, terwijl het eigen een midranger is. Het toestel ligt lekker in de hand en is vrij licht. Helaas is de behuizing van plastic gemaakt en dat mag misschien wel een nadeel zijn. Ook krijgt u helaas snel vingerafdrukken op de achterzijde, waardoor u wel continu blijft poetsen.

De Samsung Galaxy A7 2018 is spat- en waterdicht, maar is niet IP-gecertificeerd. Onderwater houden is misschien dus geen verstandig idee. Verder ontbreekt er helaas een usb-c-aansluiting en dat is zeker een gemis. Men houdt vast aan de verouderde aansluiting.

Aan de voorzijde is er alleen een frontcamera aanwezig, maar er is ook een lichtsensor die de helderheid automatisch kan aanpassen. Aan de zijkanten treft u de volumeknoppen. Aan de linkerzijde kunt u een simkaartje een micro-SD-kaartje toevoegen.

Beeldscherm

De Samsung Galaxy A7 2018 beschikt over een prima beeldscherm. Samsung staat er natuurlijk ook wel om bekend: de smartphonefabrikant levert prachtige schermen. Anno 2018 is het dan ook de koploper in oled-schermen. Zelfs Apple en OnePlus maken gebruiken van hun schermen. De Samsung Galaxy A7 2018 beschikt over een Full HD+ display met een resolutie van 2220 bij 1080 pixels.

De kwaliteit van het scherm is veel beter dan die van de meest midrangers. Gezien de smartphone minder dan 300 euro kost, is dat het ook zeker een goede deal. Als u veel filmpjes en video’s bekijkt, en niet te veel wilt besteden aan een smartphone, is de Samsung Galaxy A7 2018 zeker een aanrader.

Ook kunt u gemakkelijk de helderheid instellen. Hierbij kunt u zelf kiezen voor een gewenst niveau.

Hardware

De smartphone beschikt over een Exynos-processor: de Exynos 7885 soc. Dit is dezelfde chipset die wordt gebruikt in de Galaxy A8 2018. Met twee 2,2 GHz krachtige Cortex-A73 kernen en zes efficiënte 1,6 GHz Cortex-A53 cores levert het toestel goede prestaties. De software is daarentegen wel een heikel punt, maar daarover vertellen we straks meer.

Standaard geniet u van 64GB opslaggeheugen, maar desgewenst kunt u dit uitbreiden naar 256GB met behulp van een micro-SD-kaartje. 4GB RAM is meer dan voldoende voor een aantal leuke games.

Accu

De Samsung Galaxy A7 2018 beschikt over een prima accu: 3300 mAh. Aan het einde van de dag zult u uw smartphone wel echt weer moeten opladen. Volledig opladen duurt circa 2,5 uur. Dat duurt aardig lang en dat heeft te maken met de verouderde oplaadtechniek. Immers is er geen USB-c-aansluiting.

Software

Standaard is de Samsung Galaxy A7 2018 uitgerust met Android 8.0 Oreo. Helaas is het toestel daarmee niet uitgerust met Android 9.0 Pie. Veel midrangers hebben in ieder geval al Android 8.1 Oreo op de smartphone staan. Dat is hier dus niet het geval.

Helaas heeft Samsung ervoor gekozen om een eigen skin te installeren. Deze zorgt eigenlijk voor een vertraging en stotteringen komen helaas met enige regelmaat voor. Dat is erg jammer, want de hardware is krachtig genoeg. De software biedt echter ook een aantal leuke features, waaronder Dual Messenger. Daarmee kunt u meerdere gebruikersaccounts aanmaken voor verschillende messenger-apps. Hierbij kunt u denken aan Facebook Messenger, WhatsApp en LINE. U kunt de apps dan in een keer bedienen.

Camera

Aan de achterzijde beschikt de Samsung Galaxy A7 2018 over maar liefst drie camerasensoren. Dat zijn er natuurlijk bijzonder veel én daarmee is het ook een van de eerste midrange smartphones die dit mogelijk maakt. De plaatjes die u ermee schiet zijn van redelijke kwaliteit, maar als u flink inzoomt zult u mogelijk merken dat de kleuren niet helemaal mooi zijn. Via de camera heeft u wel verschillende opties om de foto’s te verbeteren. Zo is er zelfs een beautyfilter aanwezig.

Prijs

U kunt de Samsung Galaxy A7 2018 bestellen vanaf 249 euro (prijspeil december 2018). Met een abonnement kunt u het toestel afnemen vanaf 14 euro per maand. Dat is natuurlijk wel bijzonder voordelig. Bovendien ontvangt u geen BKR-registratie voor toestellen beneden de 250 euro. Check wel goed waar u uw toestel belt en welke waarde zij hier voor het toestel berekenen. De nieuwwaarde ligt immers wel boven de BKR-grens.

Voordelen Samsung Galaxy A7 2018

  • Kwalitatief scherm met mooie kleuren;
  • Licht toestel, welke goed in hand ligt;
  • Prima selfiecamera.

Nadelen Samsung Galaxy A7 2018

  • Traag toestel in vergelijking tot andere midrangers;
  • Geen IP-certificering;
  • USC-c-aansluiting ontbreekt;
  • Traag opladen.

De Samsung Galaxy A7 2018 bestellen?

Wilt u de Samsung Galaxy A7 2018 bestellen? Dan kunt u gemakkelijk mobiele telefoons vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig: u geeft simpelweg aan welke toestel u wilt en u voer uw voorkeuren in. Op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste provider staat altijd bovenaan. Zo profiteert u altijd van de beste deal. Uw abonnement afsluiten duurt slechts enkele minuten.

Plaats een reactie

twaalf + twaalf =