OnePlus 6 review

OnePlus heeft nu officieel zijn eerste smartphone gelanceerd in Nederland. Het betreft de OnePlus 6 en naar verluidt zou het een goed toestel zijn. Tijd om de som op de proef te nemem. Hier volgt de OnePlus 6 review.

Chinese smartphonefabrikant betreedt Nederlandse markt

OnePlus zal u wellicht nog niet direct bekend in de oren klinken. Dat kan ook goed kloppen, want de OnePlus 6 is namelijk het eerste toestel van het merk dat in Nederland beschikbaar is. Zij zullen vooral gaan inzetten op prijs, maar men wil wel graag goede hardware gebruiken. We zijn in ieder geval benieuwd.

Uiterlijk

Qua uiterlijk lijkt het toestel veel op andere moderne smartphones. Het toestel beschikt namelijk ook de welbekende notch en de voorkant wordt vooral veel gevuld met scherm. Echter is er ook weer iets anders aan deze smartphone. Het toestel voelt namelijk een tikkeltje breed aan. Aan de achterkant is glas verwerkt, waardoor het toestel glad aanvoelt. Wel komen er snel vingerafdrukken aan de achterkant.

In de eerdergenoemde notch zitten de luidspreker en de frontcamera verwerkt. Onderaan het scherm is er ook nog een klein stukje zwartruimte. Ook heeft de toestel nog dunne randen aan de zijkant.

Aan de achterkant is de OnePlus 6 voorzien van een dubbele camera. Deze trend zien we ook steeds vaker bij de modernere smartphones van nu. Daaronder is er ruimte voor een vingerafdrukscanner. Deze zit net onder de camera, zodat u deze niet verwart met camera. Onderaan het toestel is er nog ruimte voor een koptelefoonaansluiting en een usb-c-aansluiting. De koptelefoonaansluiting wordt steeds vaker weggelaten, maar het is positief dat de Chinese smartphonefabrikant ervoor gekozen heeft om deze wel ‘gewoon’ te houden.

Beeldscherm

De OnePlus 6 beschikt over een 6,28-inch OLED-display. Met een resolutie van 1080 bij 2280 pixels beschikt de smartphone over een FHD+-resolutie. Het OLED-beeldscherm zorgt ervoor dat zwarte kleuren ook echt zwart zijn. Dat zorgt voor veel meer diepte in de donkere kleuren. Bovendien verbruikt het toestel daardoor ook minder stroom en dat komt de accuduur ten goede. Het beeldscherm is verder vrij scherp en de helderheid kan flink worden opgehoogd. U kunt daarmee ook probleemloos op uw smartphone kijken bij felle zon.

Camera

De OnePlus 6 is voorzien van een aardige camera. De Chinese smartphonefabrikant stond er eerder om bekend dat dit het negatieve plaatje van de smartphones was. Alhoewel het niet echt slecht was, kon het zich ook niet meten met andere merken. Nu heeft men dat gelukkig wel goed voor elkaar. De OnePlus 6 is namelijk voorzien van een 16 en 20 megapixel sensor. Dat zorgt al met al voor goede foto’s met een prima contrast. Ook de kleuren worden prima weergegeven.

De camera’s verschillen flink van elkaar. Eentje kan namelijk verder inzoomen en beschikt over een 2x zoom. De andere is daarentegen juist geschikt voor portretmodus.

Filmen gaat overigens ook prima. U kunt namelijk filmen in 4K-resolutie. De kleuren worden goed weergegeven.

Hardware

Het toestel is voorzien van een Snapdragon 845-chip. Dat is een krachtige chip, welke wordt ondersteund door een Adreno 630 GPU en 8 GB-werkgeheugen. Daarmee is de OnePlus 6 echt ontzettend snel. U kunt (zware) apps ontzettend snel openen. Ook hapert het toestel niet bij multitasking. Dat werkt dus allemaal prima naar behoren.

Accu

De OnePlus 6 is voorzien van een 3300 mAh accu. Het is een redelijke accu waar u, bij normaal gebruik, prima een dagje mee vooruit kan. De accu van het toestel is bovendien snel op te laden.

Software

De Chinese smartphonefabrikant heeft gekozen voor Android 8.1 Oreo. Wel is het besturingssysteem van de OnePlus 6 aangepast naar hun eigen smaak. Het besturingssysteem werkt vlot en werkt naar behoren. Er is geen onnodige bloatware geïnstalleerd op de smartphone.

Prijs en beschikbaarheid OnePlus 6

De OnePlus 6 is een prima toestel en is bovendien voor een spotgoedkope prijs beschikbaar. Verscheidene aanbieders bieden het toestel aan voor slechts 519 euro (prijspeil juni 2018). Er zijn natuurlijk ook een aantal alternatieven voor het toestel. Zo wordt de Samsung Galaxy S9 gezien als een serieuze concurrent. Dit toestel is echter nog wel iets duurder en is verkrijgbaar vanaf 600 euro (prijspeil juni 2018). Een andere concurrent zou nog de Apple iPhone 8 kunnen zijn. Deze is op moment van schrijven beschikbaar vanaf 685 euro (prijspeil juni 2018).

Conclusie OnePlus 6

De Oneplus 6 is een prima toestel. Het is de eerste smartphone die de Chinese fabrikant naar Nederland brengt. De eerste variant is direct een erg goede. Het toestel is betaalbaar, ligt lekker in de hand en de hardware ziet er ontzettend goed uit. Ook maakt het toestel prima foto’s en video’s. De software bevat geen bloatware en werkt snel. Multitasken is goed mogelijk. Alleen de accu had wellicht iets groter gemogen. Ook het mediageluid had beter gekund.

Deze smartphone vergelijken?

Wilt u deze smartphone graag kopen? Dan is het verstandig om te vergelijken. Gelukkig kunt u eenvoudig mobiele telefoons vergelijken via onze website. Dat werkt ontzettend gemakkelijk. Typ in het vergelijkingssysteem simpelweg in welke toestel u zoekt. Op basis daarvan ziet u de nodige resultaten. Eventueel kunt u ook nog filteren op aantal belminuten en/of internetdata.

Wilt u liever een los toestel kopen? Dan kan dat ook. Eventueel kunt u dit dan ook combineren met een sim only abonnement. U kunt ook sim only vergelijken via onze website.