Nieuw energiecontract afsluiten?

Wilt u graag een nieuw energiecontract afsluiten? Dan kunt u waarschijnlijk veel geld besparen! Overstappen is ontzettend eenvoudig! Maar hoe weet u nu zeker of het energiecontract echt bij u past? In dit artikel vertellen we u graag waar u op kunt letten.

Voer uw verbruiksgegevens en woonadres in

Een nieuw energiecontract afsluiten? Dan is het ontzettend belangrijk dat u uw verbruiksgegevens én woonadres invoert. Op basis daarvan kan het systeem namelijk berekenen welke aanbieder het voordeligste is. Laat u niet verleiden door hoge welkomstpremies. Dat loont namelijk niet altijd, omdat u simpelweg een hoger bedrag per kWh of per m3 gas betaalt. Indien u uw verbruiksgegevens én woonadres invoert, staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan.

Welkomstkorting

Als u een nieuw energiecontract afsluiten gaat, krijgt u vaak een leuke welkomstkorting. Dit is een eenmalige korting die beschikbaar is voor nieuwe klanten. Deze korting is vaak ook de reden waarom mensen ieder jaar opnieuw overstappen. Aan het einde van uw contract krijgt u het bedrag vaak uitgekeerd. Krijgt u een waardebon of een gratis cadeau? Dan krijgt u die vaak direct nadat u het contract heeft afgesloten. Doorgaans bent u verplicht om te betalen per automatische incasso, om zodoende het risico te verkleinen dat u niet op tijd betaalt.

Welk energiecontract kies ik?

Energie vergelijken is ontzettend eenvoudig. Op basis van uw energieverbruik en woonadres staat de goedkoopste aanbieder immers bovenaan. Vaak betreft dat een eenjarig energiecontract. De kosten per jaar worden overzichtelijk genoteerd op basis van uw verbruik en woonadres. De kosten zijn opgebouwd uit gas- en stroomtarieven, belastingen en netwerkkosten. Uiteraard wordt de welkomstkorting verrekend in het bedrag. De exacte berekening kunt u gemakkelijk terugzien in het vergelijkingssysteem. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Controleer uw huidige contract

Voordat u een nieuw energiecontract afsluiten gaat, is het belangrijk om te controleren wanneer uw huidige contract afloopt. Is deze inmiddels verlopen of verloopt deze op korte termijn (binnen zes weken)? Dan kunt u direct overstappen. Indien uw contract nog langer doorloopt, is het verstandig om nog even te wachten met overstappen. Als u te vroeg overstapt, betaalt u namelijk een overstapboete. Daarmee is uw voordeel ook weer weg en dat is zonde.

Nieuw energiecontract afsluiten: hoeveel kan ik besparen?

Wilt u graag een nieuw energiecontract afsluiten? Dan bent u vast benieuwd hoeveel u kunt besparen. De besparing kan flink uiteenlopen: zo zal een huishouden misschien ‘maar’ 100 euro op jaarbasis besparen, terwijl anderen wel 500 euro op jaarbasis besparen. Dat is namelijk afhankelijk van uw energieverbruik en uw huidige contract. Een nieuw energiecontract afsluiten kan echter altijd uit. Wacht daarom niet langer en stap ook over.

Stap direct over

Wilt u graag overstappen? U kunt hier energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Zoals gezegd is het belangrijk dat u uw verbruiksgegevens en woonadres invoert. Op basis daarvan staat de goedkoopste energieleverancier bovenaan.

Plaats een reactie

12 − twaalf =