Los toestel

Wil je graag een mobiele telefoon kopen, maar wil je geen abonnement afsluiten? Dan kun je ook een los toestel vergelijken. Je hebt keuze uit talloze verschillende merken, waaronder Apple, HTC en Samsung.

Keuze tussen Android of iOS

Als je een los toestel vergelijken wilt, kun je een keuze maken uit meerdere systemen. In principe zijn Android en iOS de meest gangbare besturingssystemen. De iPhones van Apple maken gebruik van iOS (Operating System) en toestellen van onder andere Sony en Samsung maken gebruik van Android. De besturingssystemen lijken in principe veel op elkaar. Echter onderscheiden de twee zich nog wel van elkaar.

iOS

iOS is het besturingssysteem van Apple. Het is een veelzijdig systeem die goed in elkaar zit. Je kunt standaard al gebruik maken van veel verschillende opties. Er zijn miljoenen apps beschikbaar en het is zonder twijfel het veiligste smartphonesysteem op de markt. De beveiliging is gewoonweg heel goed op orde. Je hoeft ook geen aparte virusscanner te downloaden op het systeem. Wat ook een groot voordeel is, is dat het besturingssysteem erg snel werkt. De nieuwste iPhones van Apple zijn dan ook razendsnel. Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen aan het toestel. Apple bepaalt namelijk wel apps in de App Store verschijnen. De toestellen zijn bovendien duur en je kunt alleen kiezen voor iPhones van Apple. Er zijn geen andere merken die gebruik maken van dit besturingssysteem. Daar moet je rekening mee houden als je een los toestel vergelijken gaat.

Android

Android is een veelgebruikt systeem dat veel wordt gebruikt op smartphones. Onder andere Samsung, LG en Sony maken gebruiken van dit systeem. Het systeem is ontwikkeld door Google en zij hebben met een schuin oog gekeken naar de grootste concurrent, Apple. Zij hebben hier in principe een eigen variant op gemaakt met ‘widgets’. Je hebt veel meer keuze uit toestellen, want het besturingssysteem staat op veel meer toestellen. De prijzen zijn daarom, indien je dat wilt, ook wat vriendelijker. Een smartphone met Android kun je al kopen vanaf 90 euro. Als je een voordelig los toestel vergelijken wilt, kun je ook daar voor kiezen. Dat is handig voor mensen met weinig budget voor een smartphone. Je hebt daarmee veel meer keuzevrijheid.

Ook dit besturingssysteem heeft een aantal nadelen. Er zijn zoveel verschillende smartphones, dat het haast moeilijk is om de ene smartphone van de andere smartphone te onderscheiden. Natuurlijk heeft het ene mobieltje een veel betere camera dan de andere. Als je voor Android kiest, zal je dus veel toestellen met elkaar moeten vergelijken. Dat biedt natuurlijk ook veel mogelijkheden.

De voordelen van een los toestel vergelijken

Als je een los toestel vergelijken gaat, kun je genieten van een aantal voordelen. De smartphones van tegenwoordig zijn gelukkig allemaal simlockvrij. Als je de smartphone koopt, is het ook nog eens volledig van jou. Dat betekent dat je niet vastzit aan een bepaalde provider. Tegenwoordig krijg je een BKR-registratie, indien je een abonnement met smartphone afsluit (indien het bedrag van het toestel hoger is dan 250 euro). Als je dat niet wilt, is een los toestel vergelijken een goede optie voor jou. Je kunt dan altijd nog een sim only abonnement vergelijken, om zo vooralsnog een abonnement af te sluiten indien je die nog niet hebt.

Kies je voor nieuw of refurbished?

Als je een los toestel vergelijken gaat, kun je ook nog kiezen tussen een nieuw of een refurbished toestel. Een nieuw toestel behoeft geen uitleg: het is nog nooit eerder gebruikt en zit nog in de doos! Een refurbished toestel is iets anders: het toestel is ooit al in gebruik genomen door iemand anders. Het is echter geen tweedehands toestel. Een refurbished toestel is namelijk kort in gebruik genomen, maar deze werd om wat voor reden dan ook retour gestuurd. De smartphone wordt dan gecheckt op eventuele schades of foutmeldingen. Indien nodig, worden onderdelen vervangen. Vervolgens gaat de telefoon weer in de verkoop.

Los toestel vergelijken?

Wil je graag een los toestel vergelijken? Maak dan gebruik van onze vergelijkingstools. Je kunt gemakkelijk en snel verschillende merken met elkaar vergelijken. Daarbij kun je zelf een budget aangeven of filteren op de beste prijs.

Heb je toch nog vragen over het vergelijken? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag onafhankelijk advies voor je smartphonekeuze!