Kleine en grote beurt voor uw auto

Bij ietwat oudere auto’s spreekt men graag over een kleine en grote beurt voor uw auto. Bij de modernere auto’s wordt de indeling iets ander gemaakt. Onderhoud aan uw auto is echter altijd belangrijk: of u nou een oudere auto heeft of een nieuwere auto. Bovendien is het belangrijk dat de bandenspanning regelmatig gecontroleerd wordt én dat het oliepeil gecheckt wordt. In dit artikel vertellen we u meer over de kleine en grote beurt voor uw auto.

Kleine en grote beurt voor uw auto

Een kleine en grote beurt voor uw auto is bijzonder belangrijk. Aangezien deze termijn eigenlijk verouderd is, wordt de indeling nu als volgt aangemerkt:

1. Vaste inspectie

Bij de vaste inspectie wordt de auto eenmaal per jaar gecontroleerd. De auto wordt in dat geval volledig bij nagelopen. Zo worden onder andere de remmen gecontroleerd, de ophanging wordt gecontroleerd en de vloeistoffen worden nagelopen. Verder worden bepaalde filters vervangen wordt onder andere de motorolie ververst.

2. Kilometer gebonden vervanging

Bepaalde onderdelen hebben een bepaalde levensduur en moeten vervangen worden na een bepaald aantal kilometers. Hierbij kunt u onder andere denken aan de distributieriem.

3. Slijtagedelen

Bepaalde auto-onderdelen slijten op den duur. Dat is onvermijdelijk. De remblokken, de remschijven of de koppelingsplaat zal op den duur vervangen moeten worden.

4. Onvoorziene reparaties

Merkt u plotseling dat de ruitenwissers niet meer werken? Dan kan het maar zo zijn dat het ruitenwissermotortje defect is. Deze onvoorziene reparaties zult u ook rekening mee moeten houden.

Zorg voor een onderhoudsboekje

Laat u altijd trouw een kleine en grote beurt uitvoeren aan uw auto? Dan is het belangrijk dat u een onderhoudsboekje verkrijgt. Als u dat heeft, zorgt dat ervoor dat u bewijs heeft dat de auto zijn beurten heeft gehad. Daarmee kunt u weer een hogere verkoopprijs krijgen voor de auto.

Spreek van tevoren een prijs af

Laat u uw auto repareren? Of krijgt u auto een periodieke beurt? Zorg er dan voor dat u van tevoren een prijs afspreekt. Zo komt u namelijk niet voor verrassingen te staan. Zorg ervoor dat de garage u belt, indien de prijs toch hoger uitvalt (bijvoorbeeld omdat er een ander probleem is vastgesteld, welke ook verholpen moet worden).

Besparen op uw autoverzekering?

Als extra tip willen we graag meegeven dat u ook nog flink kunt u besparen op uw autoverzekering. Er zijn talloze autoverzekeraars die allemaal verschillende tarieven rekenen. Wilt u graag een autoverzekering vergelijken? Maak dan gebruik van ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt bijzonder eenvoudig en overstappen duurt slechts enkele minuten. Daarmee bespaart u soms enkele tientjes op jaarbasis, maar soms loopt de besparing op tot enkele honderden euro’s.

Plaats een reactie

twee × 4 =