Huissleutel kwijtgeraakt: wat nu?

Bent u uw huissleutel kwijtgeraakt? Dan is dat natuurlijk bijzonder vervelend. U kunt uw woning immers niet naar binnen, maar het kan nog vervelender zijn als uw sleutels gestolen zijn. Immers kunnen kwaadwilligen dan naar binnen. Wat moet u doen als u uw huissleutel kwijtgeraakt bent? En kunt u ook aanspraak maken op uw verzekering?

Huissleutel kwijtgeraakt: de inboedelverzekering

Een nieuw huissleutel is helaas niet goedkoop. Het kan daarom ook wel erg fijn zijn als de inboedelverzekeraar deze kosten vergoedt. De spullen in uw woning vallen onder uw inboedelverzekering. Dat geldt ook voor uw huissleutels. Wel is het belangrijk om de polisvoorwaarden te controleren. Niet iedere verzekeraar vergoedt dit namelijk.

Huissleutel kwijtgeraakt: de opstalverzekering

Een opstalverzekering vergoedt, in de regel, nooit diefstal of verlies van uw huissleutels. Echter is er een enkeling die wel de kosten dekt voor het vervangen van de sloten. Ook daarvoor zult u de polisvoorwaarden moeten raadplegen.

Aangifte doen bij de politie

Zijn uw huissleutels écht kwijt of zijn deze zelfs gestolen? Dan is het belangrijk dat u aangifte doet bij de politie. Verzekeraars kunnen nooit helemaal peilen of de sleutels daadwerkelijk verloren of gestolen zijn. Aangifte bij de politie is, in de regel, echter wel een voorwaarde om de schade te kunnen claimen. Zorg er daarom voor dat u aangifte doet. Uiteraard kunt u ook vragen naar de voorwaarden bij uw verzekeraar. Bel hen daarvoor gerust.

De slotenmaker

Natuurlijk is het geen prettig idee als iemand anders uw sleutels heeft gestolen. Iemand kan immers dan in uw woning komen. Zorg er daarom voor dat u de sloten laten vervangen door de slotenmaker. Veel verzekeraars vergoeden dit, indien er sprake was van diefstal. De meeste verzekeraars vergoeden tot een bedrag van maximaal 750 euro. Vaak dient u de sloten echter wel binnen 24 uur te vervangen. Daarmee verkleint u de kans ook dat er inbrekers naar binnen komen. Ga daarvoor goed de polisvoorwaarden na van uw inboedelverzekering of opstalverzekering.

Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent

Uw huissleutels kwijtgeraakt? Dat kan iedereen overkomen. In dat geval is het echter wel belangrijk dat u goed verzekerd bent. Zorg er daarom voor dat u inboedelverzekeringen vergelijken gaat. Zo kunt u gemakkelijk en snel overstappen naar een voordelige verzekeraar met de beste voorwaarden.

Plaats een reactie

drie × 2 =