Aangekondigd: de nieuwe Huawei P Smart Plus met vier camera’s

Huawei heeft een nieuw toestel aangekondigd: de Huawei P Smart Plus. Het model beschikt over maar liefst vier camera’s en behoort tot het budgetassortiment van het merk. Aan de voorkant beschikt het toestel over een groot scherm.

Huawei P Smart Plus

De Huawei P Smart Plus is het grotere broertje van de P Smart. Dit nieuwe model beschikt over een groter scherm, snellere hardware en een verbeterde camera. Tijdens de release van het standaardmodel was deze verkrijgbaar voor slechts 249 euro. Dit nieuwe model wordt echter een stukje duurder: 349 euro.

Beeldscherm

Het nieuwe toestel beschikt over een fijn 6,3-inch scherm, welke vrijwel de gehele voorkant bedekt. De randen zijn maar erg dun en er is ruimte voor een zogeheten notch (de kleine inkeping aan de voorkant van het toestel). Dat is wel anders ten opzichte van het eerste model. Dat model had namelijk geen notch, maar had ook een voorkantvullend scherm.

Dubbele camera aan voor- en achterkant

De Huawei P Smart Plus beschikt ditmaal over dubbele camera’s: zowel aan de voor- als achterkant. De extra lens was bij het oudere model ook aanwezig aan de achterkant, maar zat toentertijd nog niet op de voorkant. Bij dit nieuwe model is dit dus wel het geval.

Bovendien zijn de camera’s ook flink verbeterd. Achterop zitten lenzen van 16- en 2-megapixel. Aan de voorkant is ruimte voor een 24 en 2 megapixelcamera. De portretmodus zorgt voor een lichte blur, waardoor de foto’s er mooier uitzien.

Onder de motorkap

Onder de motorkap beschikt het toestel over een Kirin 710-chip, met acht cores en 4GB werkgeheugen. Standaard beschikt de smartphone over 64GB opslagruimte, maar eventueel is dit uit te breiden met behulp van een micro-SD-geheugenkaartje.

Accu

De Huawei P Smart Plus beschikt over een accu van 3.300 mAh. Dat is een redelijk accu en waarschijnlijk kunt u daarmee prima een dagje vooruit.

Software

Het toestel draait op de nieuwste Android-software: 8.1 Oreo. Volgens de fabrikant zal er iedere maand een beveiligingsupdate worden uitgebracht voor het toestel. Naar verluidt zou het toestel ook worden bijgewerkt naar Android P.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P Smart Plus zal vanaf volgende maand in de Nederlandse winkels verschijnen. De adviesprijs voor het toestel is 349 euro. Dat maakt het een budgettoestel.

Mobiele telefoons vergelijken?

Wilt u graag mobiele telefoons vergelijken? Dan kunt u gebruikmaken van ons handige vergelijkingssysteem. Op basis van uw voorkeuren kunt u gemakkelijk filteren bepaalde smartphones en providers. U kunt zelf uw (maximale) budget, aantal belminuten of hoeveelheid data aangeven in het systeem.