Honor 10 review

Huawei heeft de Honor 10 op de markt gebracht. In deze review laten we u weten of dit toestel de moeite waard is. De prijsvechter ligt al in de Nederlandse winkels.

Design

De Honor 10 heeft een relatief bijzonder design. Daarmee onderscheidt deze smartphone zich dan ook zeker. Het toestel beschikt over een metalen behuizing, welke wordt afgedekt met een glazen plaat. Het glas is mooi glanzend en dat ziet er zeker mooi uit. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar en die kleuren zijn ook bijzonder te noemen. Er is bijvoorbeeld een lichtblauw exemplaar, maar er is zelfs een regenboogkleur te koop. Hier zitten zowel paarse als blauwe kleuren in verwerkt. Alhoewel dat misschien niet als de meest mooie kleurencombinatie klinkt, is het wel degelijk mooi om te zien.

Aan de achterkant bevinden zich twee camera’s: een monochrome lens en een reguliere lens. Aan de voorkant is een notch aanwezig, zoals we vaker zien bij nieuwe smartphones. Hierin is een frontcamera, flitser en speaker verwerkt. Aan de onderkant beschikt de Honor 10 nog over een relatief dikke rand. Onderaan is nog een speaker, USB-C-aansluiting, microfoon en koptelefoonaansluiting aanwezig. Wat ons betreft is de koptelefoonaansluiting zeker een pluspunt, want bij veel nieuwe smartphones ontbreekt dit tegenwoordig. Aan de bovenkant beschikt het toestel nog over een IR-Blaster. Met behulp van dit systeem kunt u onder andere uw smartphone gebruiken als afstandsbediening voor de televisie of de radio.

Beeldscherm

De smartphone heeft een 5,84-inch Full HD+-resolutie scherm. Dat betekent een resolutie van 2280 bij 1080 pixels met een beeldverhouding van 19:9. Dat betekent dus ook dat de Honor 10 niet beschikt over QHD-resolutie. Echter is het beeld zeker erg scherp. Een OLED-scherm was natuurlijk mooier geweest, maar de reguliere gebruiker zal het verschil wellicht nauwelijks merken.

Helaas kan de schermhelderheid niet erg hoog ingesteld worden. Met veel licht kan het dus lastig worden om dingen te lezen op het scherm. Bij zonnige dagen zal je dus de schaduw moeten opzoeken. Daarentegen kan het toestel wel weer erg donker worden en dat is wel fijn als u op bed ligt.

Hardware

De Honor 10 beschikt over krachtige hardware. Het toestel heeft namelijk een Kirin 970-processor. Dit betreft geen CPU, maar een NPU (Neural Processing Unit). Daarmee beschikt het toestel dus ook over kunstmatige intelligentie. Gaandeweg leert de chip uw gebruik kennen.

Het toestel is bijzonder snel. De maximale kloksnelheid bedraagt namelijk 2,4 GHz. Daarnaast is er nog 4GB werkgeheugen beschikbaar. Over de hardware zijn we dus ook zeker erg te spreken. Er komen nauwelijks haperingen voor. Verder beschikt het toestel standaard over 64GB werkgeheugen. Helaas kunt u dit niet uitbreiden met behulp van een micro-SD-kaartje.

Batterij

De Honor 10 beschikt over een 3400 mAh accu. Over het algemeen kunt u daarmee prima een dagje vooruit. Erg groot is de accu echter niet, maar een erg grote batterij is het toestel ook niet nodig. Als u alleen gebruikmaakt van WhatsApp, Snapchat en Facebook, gaat het toestel prima een dagje mee. Bovendien beschikt de Honor 10 over snellaadtechniek en zit de smartphone binnen 75 minuten weer helemaal vol.

Software

Op moment van schrijven draait de Honor 10 op Android 8.1 Oreo. Wel heeft Huawei ervoor gekozen om een eigen skin te instalelren. Deze voert vooral visuele veranderingen door in het systeem. De aanpassingen zijn niet altijd even mooi, maar dat is wellicht een kwestie van wennen. Het instellingenmenu is wat ons betreft een beetje een rommeltje.

Ook is er diverse bloatware toegevoegd aan de Honor 10. Bepaalde onnodige apps die niet erg praktisch zijn, zijn helaas wel toegevoegd. De meeste apps kunt u echter wel verwijderen.

Het is nog onbekend hoe vaak de software wordt ge-update. Huawei heeft nog nooit een updatebeleid gehad waar u echt wijzer van wordt. Dat is dus altijd nog een beetje afwachten.

Camera

Het toestel beschikt over een 24 en 16 megapixelcamera met RGB-lens. Over het algemeen kunt u hier prima kiekjes mee maken. Met weinig licht worden de foto’s van iets minder hoge kwaliteit, maar op zich zijn deze vooralsnog niet slecht. Helemaal niet als u bedenkt dat het toestel slechts 400 euro kost. De kunstmatige intelligentie draagt zeker bij aan goede foto’s. De frontcamera schiet ook bijzonder scherpe foto’s voor een frontcamera.

U kunt filmen in 4K met 30 frames per seconde. In Full HD kunt u filmen met 60 frames per seconde. Volgens Huawei wordt er nog elektronische beeldstabilisatie toegevoegd bij de volgende update. De beelden zien er over het algemeen goed uit.

Prijs Honor 10

De Honor 10 is een relatief goedkope smartphone. Tegenwoordig zijn er smartphones op de markt die meer dan 1.000 euro moeten kosten. De Honor 10 haalt u echter in huis vanaf 373 euro (prijspeil september 2018).

Enkele concurrenten van deze smartphone zouden kunnen zijn: De Nokia 7 Plus en de Asus Zenfone 5. De Nokia 7 Plus is mooi, maar minder goede foto’s. De batterij is daarentegen wel groter. De Asus Zenfone 5 is daarentegen niet zo snel, maar wel weer zuiniger dan de Honor 10. Ook is het geheugen van de Asus Zenfone 5, in tegenstelling tot de Honor 10, wel uit te breiden.

Conclusie Honor 10

De Honor 10 is zonder twijfel een flinke krachtpatser. De hardware is, zeker voor zijn prijs, bijzonder goed te noemen. Het toestel gaat relatief lang mee en het design ziet er fraai uit. Nadeel is echter wel dat u de schermhelderheid niet al te hoog kunt instellen. Verder is de eigen skin misschien iets too much en is er wel de nodige bloatware aanwezig.

Voordelen Honor 10

  • Prima hardware;
  • Goede cameraprestaties;
  • Scherp geprijsd;
  • Prima accuduur;
  • Snellaadtechniek.

Nadelen

  • Maximale schermhelderheid is relatief laag;
  • Geen duidelijkheid over software-updates;
  • Bloatware.

Een nieuwe smartphone kopen?

Wilt u graag een nieuwe smartphone kopen? Dan kunt u mobiele telefoons vergelijken met behulp van ons handige vergelijkingssysteem. Via het vergelijkingssysteem kunt u gemakkelijk naar een smartphone zoeken. U kunt bovendien filteren op toestelprijs of besturingssysteem.

PS: wilt u liever een los toestel kopen? Dat kan ook! Eventueel kunt u dat ook combineren met een sim only abonnement.

Plaats een reactie

5 × 2 =