Wat zijn uw goede voornemens voor 2019?

Over een weekje zitten wij alweer in 2019. Vaak beginnen wij het jaar met goede voornemens. De oude gewoontes laten we achterwege en we starten weer met gezonde keuzes. Wilt u ook graag gezond van start? Dan hebben wij hier een aantal goede voornemens voor 2019 op een rij gezet.

Eet gezonder

Gezonder eten is een van de meest gehoorde goede voornemens voor het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, want in de maand december eet je vaak veel meer. Wilt u graag wat hulp bij een gezond dieet? Dan kunt u zich ook aanvullend verzekeren via uw zorgverzekering. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een dieetadviseur. Een specialist kan u dan helpen met uw goede voornemens voor 2019.

Meer sporten

Ook veel mensen nemen weer een abonnement af bij de sportschool. Toch moet u natuurlijk nog de motivatie vinden om hier daadwerkelijk heen te gaan. Sommige zorgverzekeraars bieden zelfs een korting aan op sportschoolabonnementen. Sporten is goed voor uw gezondheid en daarom is dat natuurlijk ook niet zo gek. Bij de zorgverzekeraars Besured, CZ, Just, National Academic, Nationale Nederlanden, OHRA en Promovendum kun je korting krijgen via het Nationaal Zorgplan. U kunt voor beperkte sportscholen kiezen, waaronder Basic Fit, Fit20 of Health City.

Niet meer roken

Ook geven veel mensen aan dat zijn niet meer willen roken in het nieuwe jaar. Dat zijn zeker goede voornemens voor 2019, want roken is bijzonder slecht voor je. Bovendien zijn sigaretten ook nog eens erg duur: ieder jaar wordt dit ook weer duurder. Soms kan het lonen om een anti-roken-cursus te volgen. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Ook kunt u nicotine-vervangende middelen krijgen als onderdeel van de cursus. Ook dit wordt vergoed. Wilt u nog meer zorg? Dan kunt u zich soms ook aanvullend verzekeren.

Meer op reis

Goede voornemens in 2019 kunnen natuurlijk ook zijn: meer op reis. In de maanden januari en februari kunt u over het algemeen voordelig reizen, dus pak uw kans. Wel is het dan belangrijk om te controleren of u nog vaccinaties nodig heeft. Hiervoor kunt u zich ook extra verzekeren binnen uw zorgpakket.

Als u op reis gaat, is het bovendien belangrijk dat u uw reisverzekering afsluit. Deze kunt u afsluiten voor slechts enkele euro’s per maand en daarmee kunt u zich verzekeren tegen allerlei belangrijke zaken.

Minder stress

Stress is menselijk en iedereen heeft hier weleens last van. Langdurige stress kan echter negatieve gevolgen hebben voor uw gezondheid. Hierbij kunt u denken aan een vergroot risico op hart- en vaatziekten, een hoog cholesterol en diabetes. Een cursus mindfulness kan dan soms erg fijn zijn. Hiervoor zijn verschillende aanvullende verzekeringen voor beschikbaar. Dit wordt namelijk niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Zorgverzekeringen vergelijken

U heeft nog slechts enkele dagen de tijd om over te stappen van zorgverzekering. Gelukkig kunt u hier gemakkelijk online zorgverzekeringen vergelijken. Vul hierbij altijd uw geboortedatum en uw voorkeuren in. Op basis daarvan controleert het systeem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste zorgverzekeraar staat bovenaan.

Plaats een reactie

1 × 4 =