Doro 8035

Het zal ons niet verbazen als er geen belletje gaat rinkelen als u de merknaam ‘Doro’ hoort. Dat geeft ook niets, want de Doro 8035 heeft namelijk een zeer specifieke doelgroep. Dit toestel is namelijk ontwikkeld voor senioren!

Doro 8035: de seniorentelefoon

Het is toch zeker een bijzondere doelgroep als het gaat om telefoons: senioren. Binnen dit segment zijn niet veel concurrenten actief en daarom is het erg belangrijk om de beschikbare telefoons te omschrijven. Wat maakt de Doro 8035 nou een echte seniorentelefoon? Daarover vertellen we u graag meer in dit artikel. Het toestel is overigens lekker betaalbaar, dus dat kan prima vanuit het pensioenpotje betaald worden!

Design

De Doro 8035 beschikt over een fraai design. Het mag dan wel een seniorentelefoon zijn, maar toch ziet het er niet bijzonder gek uit. De behuizing is stevig en dus kan het toestel ook wel een keertje uit de handen vallen. Deze is namelijk gemaakt van polycarbonaat. Dat houdt in dat het glas niet zal breken als deze valt. Echter heeft het wel een nadeel. Het kan namelijk wel vrij snel beschadigingen als er sleutels tegenaan komen. Zorg er daarom voor dat u sleutels en losse muntjes in een aparte zak bewaart. Een screenprotector kan natuurlijk ook erg handig zijn.

Als u wilt navigeren in de Doro 8035, zult u de toetsen flink moeten aanklikken. Dat is prettig voor senioren, omdat zij de knoppen wellicht iets sneller dan nodig aanraken. Daar heeft de fabrikant dus goed over nagedacht.

Helaas is er geen vingerafdrukscanner aanwezig, maar zijn ouderen dus nog gewaagd aan een eigen code. Dat is wel een gemis op het toestel. De batterij van het toestel is gemakkelijk te vervangen, dus mocht deze defect gaan dat is dat geen probleem.

Aan de achterzijde van het toestel vindt u een camera. Daarnaast zit een noodknop. Als u deze inklikt, zal er een noodnummer worden gebeld. Het toestel staat in dat geval automatisch op speaker.

Beeldscherm

Het toestel is lekker compact en dat is wel zo fijn. Met een 5-inch formaat ligt het toestel lekker in de hand. Helaas is het scherm niet kraakhelder, maar dat heeft ook te maken met de lage beeldresolutie van 720 bij 1280 pixels. In fel zonlicht kan het dus lastig zijn om het scherm af te lezen. De maximale schermhelderheid is simpelweg niet zo hoog.

Een voordeel is echter wel dat u de knoppen zelf op een bepaalde grootte kunt instellen. Dat is natuurlijk erg handig voor ouderen. Echter kan dat ook bij veel andere Android-telefoons, dus het is geen dingetje dat uniek is aan de Doro 8035.

Hardware

Het toestel mag dan wel een smartphone zijn, maar qua rekenkracht valt het nog een beetje tegen. De Doro 8035 is voorzien van een Snapdragon 210 met 2GB werkgeheugen. Dat zorgt voor ene relatief trage processor. Dat is niet zo gek ook: want dit is echt een oude versie. Helaas is het toestel daardoor ook vrij sloom en dat is een gemiste kans. Spelletjes spelen zit er dus niet echt bij met dit toestel.
Standaard is de opslagcapaciteit slechts 16GB. Echter wordt 5GB al ingenomen door het besturingssysteem. Deze smartphone zit dus al gauw vol. Misschien zullen ouderen minder snel een kiekje schieten, maar 11GB blijft vooralsnog bijzonder weinig. Geheugenuitbreiding is gelukkig wel mogelijk.

Accu

De Doro 8035 beschikt over een 2500 mAh accu. Dat is niet bijster groot en als u de gehele dag met het toestel bezig bent, komt u al gauw tekort. Heeft u de smartphone alleen om bereikbaar te zijn tijdens noodgevallen? Dan is deze accu wel prima. Jongeren zouden waarschijnlijk niet genoeg hebben aan deze accu. Opladen duurt relatief lang, dus houdt daar wel rekening mee.

Software

Uiteraard draait het toestel op Android, maar de versie zijn wij niet echt over te spreken: Android 7.1.2. Dat is een relatief verouderd systeem en software-updates komen er waarschijnlijk niet aan. Het beveiligingsniveau is daarmee ook niet up-to-date en dat zou juist voor deze doelgroep erg belangrijk moeten zijn.

Binnen de software heeft u keuze uit twee verschillende interfaces: de standaardmodus en een geavanceerde modus. De laatste komt in de buurt van Android, terwijl de eerste versie eerder een kinderversie lijkt. Dat kan echter wel erg prettig zijn voor senioren. De bediening werkt prima.

Ondanks haar verouderde versie kunt u hier wel spraakbesturing voor gebruiken. Dat kan voor ouderen wel prettig zijn, als zij bepaalde instellingen niet kunnen vinden. Ook is het toestel voorzien van HAC (Hearing Aid Compatability). Dat houdt in dat u de persoon aan de andere kant van de lijn gemakkelijker kunt verstaan. Daarnaast kunt u met behulp van My Doro Manager het toestel besturen met uw computer. Daarvoor is wel een account vereist.

Camera

Uiteraard is het toestel ook voorzien van een camera. Het betreft een 5 megapixelcamera met een enkele led-flitser. Er is zelfs elektronische beeldstabilisatie aanwezig op deze smartphone. Voor een seniorentelefoon is dat relatief indrukwekkend. Aan de voorzijde is een 2 megapixelcamera aanwezig. Ook deze selfiecamera is, ondanks haar lage aantal megapixels, relatief goed. Video’s leveren helaas geen topkwaliteit op.

Prijs

U kunt de Doro 8035 voordelig in huis halen. Het toestel kost slechts 195 euro (prijspeil oktober 2018) en dat is betaalbaar voor senioren.

Conclusie Doro 8035

Sommige features voor senioren zijn erg fijn. Zo kan de kleurweergave, het contrast en de lettergrootte gemakkelijk aangepast worden. De batterij en de hardware valt echter een beetje tegen. Van de interface moet u echt houden. Helaas wordt dit waarschijnlijk niet verder ge-update en daarmee is het toestel zo lek als een mandje. Een gemiste kans dus! De assistentiefunctie is wel erg fijn. Wellicht zijn er daarom ook wel andere alternatieven waar u voor kunt kiezen. Zo zijn de Huawei P Smart, Sony Xperia L2 of de Nokia 5.1 ook zeker wel geschikt voor ouderen. Ook deze toestellen kunt u voordelig in huis halen.

Pluspunten Doro 8035

  • Voldoende instellingen mogelijk;
  • Prima camera;
  • Assistentieknop;
  • HAC-modus.

Nadelen

  • Verouderde software, welke waarschijnlijk ook niet meer wordt ge-update;
  • Weinig geheugen;
  • Slechte accu.

Een nieuw abonnement afsluiten?

Wilt u graag een nieuw mobiel abonnement afsluiten? Dan bent u bij Pricewatch aan het juiste adres. Wij vergelijken telefoons, providers en abonnementsvormen via onze handige telecomvergelijker. U kunt direct mobiele telefoons vergelijken. Kiest u liever voor een gsm only? Dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Uiteraard kunt u laatstgenoemde ook combineren met een sim only abonnement.

Plaats een reactie

4 × 3 =