Brandstofverbruik verminderen? Bekijk onze tips

Wilt u uw brandstofverbruik verminderen? Dan kunt u onze verschillende bekijken. Er zijn talloze factoren die invloed hebben op het verbruik. Daarover leest u meer in dit artikel.

Tip 1: Pak eens de fiets

Voor kleine ritjes is het uiterst verstandig om eens de fiets te pakken. Kleine ritjes zijn namelijk erg duur met de auto, terwijl fietsen helemaal niets kost. Moet u naar de supermarkt voor een klein aantal boodschappen? Pak dan gerust eens de fiets.

Tip 2: Neem alleen de nodige spullen mee

Hoe zwaarder de auto is, hoe meer brandstof er ook verbruikt wordt. Neem daarom bij voorkeur alleen de spullen mee die écht nodig zijn. Gaat u op autovakantie? Zorg er dan voor dat u geen onnodige zware spullen meeneemt. Dat zult u namelijk erg merken in uw brandstofverbruik.

Tip 3: Stippel de juiste route uit

Gaat u ergens naartoe waar u nog niet eerder heen hebt gereden? Dan is belangrijk om de juiste route uit te stippelen. Probeer de spits altijd te vermijden, want dat kost namelijk altijd meer brandstof. Kies bij voorkeur voor een weg waar u lekker kunt doorrijden. Daarmee vermijdt u namelijk dat u steeds moet remmen en optrekken.

Tip 4: Controleer de bandenspanning regelmatig

Veel Nederlanders controleren nooit hun bandenspanning. Eigenlijk is dat een no-go. De banden hebben namelijk invloed op het brandstofverbruik. De banden slijten niet alleen sneller wanneer de bandenspanning te laag is, maar verbruikt u meer brandstof. Ga dus regelmatig na of de bandenspanning nog in orde is.

Tip 5: Snelheid

Hoe harder u rijdt, hoe meer brandstof u verbruikt. Mag u 100 op een bepaalde weg? Probeer deze snelheid dan ook gewoonweg aan te houden. Als u moet inhalen, moet u ook weer optrekken. Bovendien moet u mogelijk weer remmen voor uw voorganger. U kunt uw brandstofverbruik verminderen door simpelweg de juiste snelheid aan te houden.

Tip 6: Tijdig het gas loslaten

Rijdt u ergens en merkt u dat het verkeer voor u al iets langzamer gaat rijden? Zorg er dan voor dat u tijdig het gas loslaat. Daardoor hoeft u ook weer minder te remmen, waardoor u bespaart op het brandstofverbruik en waardoor uw remmen minder snel slijten.

Tip 7: Tijdig schakelen

Indien u in een hoog toerental rijdt, zal dat ervoor zorgen dat u meer brandstof verbruikt. Schakel niet te vroeg, maar ook zeker niet laat. Aan het geluid van de motor kunt u overigens ook goed horen of u moet schakelen.

Tip 8: Raam open of airco aan?

De airco zorgt voor extra brandstofverbruik. Ga hier dus verstandig mee om. Rijdt u langzamer dan 80 kilometer per uur? Dan kunt u de ramen openzetten. Rijdt u harder dan 80 kilometer per uur? Zet dan de airco aan. Dat heeft namelijk te maken met de druk die op de auto komt.

Tip 9: Tank op het juiste moment bij het juiste tankstation

Wist u dat tankstations op de snelweg veel duurder zijn dan een lokaal tankstation nabij een dorp? Tank daarom bij de het juiste tankstation. Bovendien is tanken, gedurende de zomermaanden, in de ochtend voordeliger dan in de middaguren. Vloeistoffen zetten namelijk uit wanneer deze warm worden. Gedurende de ochtenduren krijgt u daardoor meer waar voor uw geld.

Tip 10: Is uw auto aan vervanging toe?

Is uw huidige auto wel aan vervanging toe? Dan kunt u er ook voor kiezen om een andere auto te scoren. Kleinere auto’s zijn namelijk veel zuiniger dan grote auto’s. Deze wegen simpelweg minder en hebben daardoor een lager brandstofverbruik. Overweegt u een nieuwe auto? Dan kunt u ook autoverzekeringen vergelijken. Daarmee kunt u ook flink veel besparen.

Plaats een reactie

1 × drie =