Besparen op uw vaste lasten

Iedere maand krijgen we weer ontzettend veel rekeningen op de mat. We betalen voor onze woning, voor de energierekening, voor de telefoonrekening(en) en voor ons internetabonnement. Dan hebben we het nog niet eens gehad over ons Netflix- of sportschoolabonnement. Hoe kunt u eenvoudig besparen op uw vaste lasten? U leest het in dit artikel.

1. Besparen op uw energierekening

Besparen op uw energierekening is goed mogelijk. De energierekening is iedere maand een flinke kostenpost, maar toch kunt u hier juist ook erg eenvoudig op besparen. U kunt ervoor kiezen om bepaalde apparaten helemaal uit te zetten. Dan hebben we het dus niet over de stand-by modus, maar de apparaten kunnen helemaal uit. Dat geldt onder andere voor de televisie en de computer. Ook is het raadzaam om de stekkers uit uw stopcontacten te halen. Opladers verbruiken bijvoorbeeld ook energie wanneer u deze helemaal niet gebruikt. Dat is natuurlijk ontzettend zonde. Lees ook: energie besparen op elektronische apparaten.

Wilt u echt veel besparen op uw energierekening? Dan kunt u jaarlijks overstappen van energieleverancier. Daarmee kunt u namelijk ontzettend veel besparen. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting! Gemiddeld bespaart men circa 400 euro op jaarbasis met een overstap. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld. Start direct met energie vergelijken en u kunt direct besparen op uw vaste lasten.

2. Energiezuinige elektronica

Gemiddeld hebben we zo’n 100 elektronische apparaten in huis. Alleen in de woonkamer staan doorgaans al ontzettend veel apparaten. Sommige huishoudelijke apparaten verouderen en zijn op termijn aan vervanging toe. Hierbij kunt u denken aan de koelkast, de vaatwasser, de wasmachine en de droger. Wilt u graag nieuw witgoed kopen? Dan is het ontzettend belangrijk dat u let op het energielabel.

3. Geld lenen? Dat kunt u beter vermijden

Heeft u op korte termijn geld nodig? Vermijd het om geld te lenen. U kunt natuurlijk beter zuiniger leven. Kunt u wellicht een vakantie overslaan, zodat u niet hoeft te lenen? Lenen kost natuurlijk altijd geld en daarom is het raadzaam om dit te vermijden. Natuurlijk ontkomt u niet aan een hypotheek als u een huis wilt kopen, maar dat is ook zeker een goede investering. Een extra vakantie in december is natuurlijk een minder goede investering. Leen daarom alleen geld als het echt nodig is.

4. Subsidies

In sommige gevallen kunt u een subsidie krijgen voor bepaalde zaken. Heeft u een huurhuis? Dan heeft u mogelijk recht op huursubsidie. Ook hebben veel Nederlanders recht op zorgtoeslag. Deze toeslagen kunt u gemakkelijk online berekenen via de website van de Belastingdienst.

Ook zijn er verscheidene subsidies mogelijk voor energiezuinige maatregelen. Wilt u bijvoorbeeld zonnepanelen laten installeren op uw woning? Dan kunt u daarvoor een subsidie aanvragen. U kunt de btw namelijk terugkrijgen. Zo zijn er nog verscheidene andere regelingen waar u van kunt profiteren.

5. Goedkope verzekeringen

Zit u al jarenlang bij dezelfde verzekeraar? Dan kan het ook lonen om eens goed te vergelijken. U kunt hier namelijk nog veel op besparen! Via onze website kunt u gelukkig meerdere verzekeringen vergelijken. Een greep uit het overzicht:

Natuurlijk zijn niet alle verzekeringen verplicht. Daarom is het ook ontzettend belangrijk dat u alleen de broodnodige verzekeringen aanvraagt. Bovendien is het belangrijk dat u zich niet oververzekert. Het is altijd zonde om te veel voor uw verzekering te betalen. Besparen op uw vaste lasten wordt eenvoudiger door kritisch te kijken naar de verschillende beschikbare verzekeringen.