Besparen op internet-, tv- en telefoniekosten

De internet-, tv- en telefoniekosten kunnen flink oplopen op jaarbasis. Sommige consumenten betalen wel 100 euro per maand, terwijl anderen misschien 40 euro per maand betalen. Door uw abonnement goed aan te passen op uw persoonlijke behoeften, kunt u gemakkelijk geld besparen. Misschien levert dat maar een tientje per maand op, maar dat scheelt op jaarbasis tot gauw al 120 euro. In dit artikel leest u meer over het besparen op internet-, tv- en telefoniekosten.

1. Kies een alles in 1 pakket

Neem internet, televisie en telefonie bij voorkeur af bij dezelfde aanbieder. Dat is over het algemeen goedkoper dan wanneer u kiest voor verschillende providers. Ook heeft u alles overzichtelijk op een factuur en betaalt u maar eenmalig aansluitkosten.

2. Een internetsnelheid uitkiezen

Als u een internetpakket uitkiest, heeft u keuze uit verschillende snelheden. Het is niet altijd nodig om het grootste pakket uit te kiezen. Gebruikt u bijvoorbeeld maar weinig internet? Dan is het kleinste pakket vaak wel voldoende. Bent u juist grootverbruiker? Downloadt u bijvoorbeeld veel op het internet? Dan kan een hoge snelheid erg fijn zijn. Ook wanneer u een groot gezin heeft, kan een hoge snelheid internetverbinding verstandig zijn. Dan kan iedereen tegelijkertijd internetten, zonder problemen. Weeg de kosten echter altijd af tegen hetgeen wat u krijgt. U kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een kleiner pakketje en deze eventueel later upgraden, als de snelheid toch niet voldoende blijkt.

3. DSL, kabel of glasvezelinternet?

U heeft keuze uit verschillende internetaansluitingen. Zo kunt u kiezen voor DSL (ADSL of VDSL), kabel of glasvezelinternet. Het verschil tussen de varianten zit vooral in de prijs, snelheid en beschikbaarheid. Zo is glasvezelinternet nog niet overal in Nederland beschikbaar, maar is het wel veel sneller dan bijvoorbeeld ADSL. ADSL is vaak de goedkoopst beschikbare variant. De snelheid kan, afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale, echter weer tegenvallen. Kabel is de gouden middenweg.

Besparen op internet-, tv- en telefoniekosten

4. Een televisiepakket uitkiezen

Hoe vaak kijkt u (of eventuele gezinsleden) naar de televisie? Als u maar weinig televisiekijkt, is een uitgebreid pakket overbodig. Ook u interactieve televisie of opnemen niet of nauwelijks gebruikt, is het raadzaam om deze dienst niet af te nemen. Kijkt u helemaal nooit televisie? Kies dan voor alleen internet of internet + telefonie. Bij alleen internet kunt u vaak nog wel online televisiekijken.

5. Telefonie en onbeperkt bellen

Belt u nog weleens met de vaste telefoon? Als u in principe altijd uw smartphone gebruikt, is telefonie sowieso overbodig. In dat geval kunt u ook alleen kiezen voor internet + televisie. Belt u daarentegen juist veel? Dan kan een onbeperkt-bellen-bundel aantrekkelijk zijn. Doorgaans kost dat maar een tientje per maand. Indien u betaalt naar verbruik, betaalt u tussen de 10 en 12 cent per minuut. Vaak betaalt u ook een starttarief. Dat verschilt per aanbieder.

Extra tip: Besparen op internet-, tv- en telefoniekosten? Vergelijk!

Wilt u écht besparen op internet-, tv- en telefoniekosten? Vergelijk dan ook jaarlijks aanbieders en bespaar uw op alles in 1 abonnement. U profiteert dan weer van welkomstaanbiedingen en krijgt soms enkele zenders cadeau.

Plaats een reactie

5 × 4 =