Besparen op de vaste lasten

Iedere maand krijgen we weer ontzettend veel rekeningen op de deurmat. Zo moeten we onder andere betalen voor onze zorgverzekering, de energierekening en moeten we de hypotheek betalen. Hoe kunt u besparen op de vaste lasten? U leest het in dit artikel.

1. Energie besparen

Als u écht wilt besparen op de vaste lasten, is het raadzaam dat u overstapt van energieleverancier. Nieuwe klanten ontvangen namelijk een welkomstbonus. Bovendien bent u ervan verzekerd dat u profiteert van scherpe energietarieven. Als uw huidige contract verlopen is, betaalt u namelijk variabele energietarieven. In de regel zijn deze tarieven hoger dan wanneer u kiest voor vaste tarieven. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. Voer bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is.

2. Profiteer van subsidieregelingen

Voor bepaalde zaken kunt u een subsidie aanvragen. Overweegt u bijvoorbeeld om uw woning te verduurzamen? Dan kunt u daar vaak een subsidie voor aanvraag. Dat kunt u navragen bij uw gemeente.

Bovendien kunt u, afhankelijk van uw inkomen, soms huurtoeslag of zorgtoeslag aanvragen. Dit kunt u navragen bij de Belastingdienst. Ook kunt u dat online berekenen via de handige tool van de Belastingdienst.

3. Stap over van zorgverzekeraar

Ieder jaar veranderen er weer een aantal zaken in de basisverzekering. Soms heeft u daarom een aanvullende zorgverzekering nodig. Andersom werkt dat natuurlijk ook zo: soms heeft u juist geen aanvullende zorgverzekering meer nodig. Het is in ieder geval raadzaam om goed na te gaan wat u wel of niet nodig heeft. Oververzekeren wil niemand, want dan betaalt u altijd te veel! U kunt hier uw zorgverzekering vergelijken.

4. Energiezuinige apparaten

Wilt u op korte termijn een nieuwe wasmachine of een nieuwe koelkast kopen? Zorg er dan voor dat u let op het energielabel. Kies bij voorkeur altijd voor het meest energiezuinige energielabel, want daarmee bespaart u op termijn namelijk ontzettend veel geld. Soms kan het zelfs lonen om uw oude koelkast te vervangen, zelfs als deze nog niet defect is. Oude apparaten verbruiken namelijk veel energie!

5. Autoverzekering vergelijken

Zit u al jarenlang bij dezelfde autoverzekeraar? Dan kunt u ook autoverzekeringen vergelijken. Daarmee kunt u namelijk veel besparen. Ieder jaar gaat het tarief vaak weer iets omhoog en besparen kan vaak al met slechts enkele klikken op de knop.

6. Vermijd geld lenen

Wilt u geld lenen voor een grote uitgave? Dan is het toch raadzaam om dat te vermijden, mits het echter niet anders kan. De voorkeur behoeft echter om dit te vermijden. Immers moet u rente betalen over het geleende bedrag en dat kan al gauw hoog oplopen.

7. Zijn deze verzekeringen echt nodig?

Er zijn verschillende verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Sommige verzekeringen zijn echter niet altijd nodig. Alleen een autoverzekering is verplicht (indien u een auto heeft) en de zorgverzekering is verplicht. U heeft echter ook nog keuze uit de volgende verzekeringen:

Niet alle verzekeringen zijn in iedere situatie nodig. Kies daarom alleen voor verzekeringen die echt nodig zijn. Daarmee kunt u in principe ook al besparen op de vaste lasten.

Plaats een reactie

twee × 4 =