Besparen met uw waterkoker

Wilt u ook graag minder energie verbruiken in uw woning? Dan kunt u zelfs besparen met uw waterkoker. Ook dit huishoudelijke apparaat kan namelijk de nodige energie verbruiken. Om die reden hebben wij een aantal bespaartips op een rijtje gezet. Zo bespaart u niet alleen veel geld, maar ook is dit nog eens goed voor het milieu.

Kies altijd voor een energiezuinige waterkoker

Als u wilt besparen met uw waterkoker, is het in eerste instantie belangrijk dat u kiest voor een energiezuinig model. Gelukkig zijn daar voldoende van. Een waterkoker met een hoog vermogen is bijvoorbeeld zuiniger dan een model met een laag vermogen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een model van 2.400 watt. Daarmee kookt u eenvoudig een liter water in slechts 2,5 minuut tijd. Een model met een lager vermogen, met als voorbeeld 1.700 watt, doet er vier minuten over. Dat scheelt dus anderhalf minuut tijd en daarmee verbruikt u minder kWh stroom. Het model met het hoge vermogen is daarmee energiezuiniger en daarmee ook de juiste keuze.

Verwarmingselement

Een waterkoker met het verwarmingselement in de bodem is energiezuiniger dan een model die daarvoor een aparte aansluiting heeft. U heeft dan bovendien ook geen los onderdeel, waardoor u uw waterkoker ook weer gemakkelijker kunt opbergen.

Moet het water ook echt koken?

Soms hoeft het water helemaal niet te koken. Wilt u graag een kopje thee zetten? Dan hoeft u de waterkoker niet de gehele tijd aan te houden. Immers moet u dan weer wachten totdat het afkoelt. Ook flesvoeding of cup-a-soup hoeft niet heet te zijn.

Hoeveelheid water

Als u uw waterkoker gebruikt, is het raadzaam dat u niet te veel water kookt. Kook alleen wat u echt nodig heeft om verspilling te voorkomen. U bespaart niet alleen op water, maar ook op energie. Immers hoeft uw waterkoker niet zo lang aan te staan en bespaart u daarmee op energie.

Ontkalk uw waterkoker met enige regelmaat

Hoe meer kalk er aanwezig is, hoe langer het duurt voordat uw waterkoker echt kookt. Ontkalken is erg gemakkelijk: u voegt er simpelweg een scheutje azijn aan toe en u spoelt u laat het even koken. Nadien kunt u uw waterkoker weer afspoelen en klaar is Kees.

Houd het water warm

Wilt u graag besparen met uw waterkoker? Door deze minder te gebruiken bespaart u ook. U kunt uw water bijvoorbeeld warm houden op een andere manier. Hiervoor kunt u onder andere een thermoskan gebruiken. Ook kunt u een theepot gebruiken met daaronder een waxinelichtje. Zo hoeft u uw waterkoker niet steeds opnieuw te gebruiken.

Nog meer besparen op uw energierekening?

Met behulp van de bovenstaande tips kunt u besparen met uw waterkoker. Er zijn nog talloze andere manieren om te besparen. Ook kunt u op een andere manier nog besparen op uw energierekening. Zo kunt er onder andere voor kiezen om ieder jaar over te stappen van energieleverancier. Dat werkt erg eenvoudig: u kunt namelijk energie vergelijken via ons vergelijkingssysteem. Voer hierbij altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. Voor het gemak staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Overstappen duurt slechts enkele minuten en u kunt tot wel 400 euro op jaarbasis besparen. Wacht daarom niet langer en profiteer ook van scherpe energietarieven.

Plaats een reactie

twaalf + 1 =