Batterij van uw smartphone snel leeg? 5 tips voor een langere batterijduur

Een smartphone is een veelzijdig apparaat die ontzettend veel kan. U kunt er foto’s mee maken, mee videobellen, op internetten en uiteraard kunt u talloze apps downloaden. Dat heeft echter ook een keerzijde: de batterij van uw smartphone kan snel leeg gaan. Daarom in dit artikel: 5 tips voor een langere batterijduur.

Toen er nog geen smartphones waren, hoefde u uw mobiele telefoon bijna nooit op te laden. De klassieke Nokia 3310 ging een week lang mee en pas na deze periode hoefde u op zoek naar een stopcontact. Tegenwoordig is dat niet meer zo: u geniet van een grote touchscreen, 4G-netwerk en gps. Allemaal elementen die de batterij van uw smartphone leegtrekken. U zult daarom uw smartphone minimaal een keer per dag moeten opladen. Hieronder leest u over 5 tips voor een langere batterijduur.

1. Energiebespaarmodus

Als u van tevoren al weet dat het een drukke dag gaat worden, is het raadzaam om aan het begin van de dag direct de energiebespaarmodus in te schakelen. Dat is bijvoorbeeld handig bij een dagje wegje. Via deze modus worden bepaalde energieverbruikende functies uitgeschakeld, waardoor de batterij van uw smartphone langer meegaat. Via de instellingen van uw smartphone kunt u deze modus gemakkelijk instellen.

2. Batterijgebruik per app

Sommige apps verbruiken ontzettend veel van uw batterij. Door regelmatig na te gaan welke apps veel energie verbruiken, kunt u ontzettend besparen op de batterijduur. Als u de hele dag gebruikmaakt van Facebook, YouTube of Pokémon Go weet u wel waar het aan ligt. Als u bepaalde apps aan hebt staan, die u eigenlijk helemaal niet gebruikt, kunt u deze wellicht ook sluiten en/of verwijderen. Energievretende apps die u niet eens gebruikt zijn natuurlijk zonde om te hebben.

3. Schakel bepaalde functies uit

Maakt u geen gebruik van Wi-Fi of Bluetooth op het moment? Dan kunt u deze functies het beste uitschakelen. Deze functies verbruiken namelijk continue stroom van uw smartphone. Als u uw telefoon tijdelijk helemaal niet nodig heeft, kunt u er ook voor kiezen om uw smartphone in de vliegtuigmodus te zetten. Dan weet u zeker dat uw toestel alle verbindingen verbreekt.

smartphone groot beeld

4. Helderheid beeldscherm

Smartphones worden steeds groter en dat zorgt ook voor steeds grotere beeldschermen. Dat is natuurlijk mooi, want u kunt alles lekker duidelijk zien. U kunt video’s streamen als nooit tevoren. Echter heeft het ook een keerzijde: het verbruikt veel energie van uw batterij. Overweg daarom om de helderheid lager te zetten dan dat u gewend bent. De meeste smartphones passen het beeldscherm automatisch aan op basis van licht. Dat is wel een handige functie, zodat uw beeldscherm nooit per abuis te helder staat.

5. E-mails en apps verversen

De meeste smartphones verversen e-mails en apps meerdere keren per uur. Soms is dat echter helemaal niet nodig. U kunt naar uw instellingen navigeren om hier per app te bekijken welke apps allemaal verversen. Vindt u het voor bepaalde apps niet altijd nodig? Dan kunt u dat ook uitschakelen.

U zult wellicht merken dat de batterij van uw smartphone direct na aankoop langer meeging dan op dit moment. Batterijen hebben gewoonweg een bepaalde levensduur en zullen na verloop van tijd minder lang meegaan. Als uw batterij écht snel leeg gaat, kunt u overwegen om deze te laten vervangen. Daarnaast kunt u ook mobiele telefoons vergelijken of een nieuw, los toestel kopen. Een compleet nieuwe smartphone is natuurlijk ook altijd leuk, met compleet nieuwe features! De nieuwere smartphones zijn daarnaast ook nog eens veel sneller en zijn voorzien van goede camera’s.

Plaats een reactie

19 − negen =