Autopech? Wees goed voorbereid met behulp van deze tips!

Niemand zit te wachten op autopech. Toch kan het iedereen overkomen. Krijgt u autopech? Dan kunt u maar beter goed voorbereid zijn met behulp van de onderstaande tips.

Veelvoorkomende pechsituaties

Autopech kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Toch zijn er een aantal veelvoorkomende pechsituaties. Als u echter goed voorbereid bent, hoeft dat nog niet het einde van uw reis te betekenen. In bepaalde situaties kunt u het namelijk ook zelf regelen en zodoende weer verder rijden.

1. De motor start niet

Heeft u uw sleutel in het stopcontact gestopt, maar wil de motor maar niet starten? Dan is er handig trucje die u kunt toepassen. U kunt de auto namelijk in de hoogte versnelling zetten. Wiebel de auto rustig heen en weer. Vaak zorgt dit ervoor dat het probleem verholpen wordt. Dat blijft echter altijd een tijdelijke oplossing. Zorg er wel voor dat u uw startmotor op korte termijn laat repareren of laat vervangen.

2. De accu is leeg

Soms krijgt u niet eens de kans om de motor te laten starten. Als er geen enkel lichtje brandt in uw auto, betekent dat doorgaans dat de accu leeg is. Een veelvoorkomende reden is dat u uw lichten aan heeft laten staan. Autopech door een lege accu is zelfs een van de meest voorkomende gevallen. In dat geval kunt u gebruikmaken van startkabels en een andere auto. Voorkomen is echter beter dan genezen, dus zorg ervoor dat u de lichten uitzet als u uit uw auto stapt.

3. De lichten werken niet

U mag niet rijden op de openbare weg zonder werkende verlichting. Dat is niet alleen verboden, maar ook erg gevaarlijk. Over het algemeen kunt u deze lampjes in oudere auto’s zelf vervangen. Echter is dat meestal niet het geval bij modernere auto’s. Vaak zult u daarvoor naar een garage moeten.

4. Klapband

Als de banden niet voldoende zijn opgepompt, of uw banden hebben bijna geen profiel meer, kan dat ervoor zorgen dat u een klapband krijgt. Het is belangrijk dat u uw auto in dat geval aan de kant van de weg zet. Zorg ervoor dat u uw gevarendriehoek achter de auto plaatst. Soms kunt u uw wiel vervangen door het reservewiel. Echter heeft niet iedereen dit en is ook niet iedereen capabel om dit te vervangen.

5. Buitengesloten

Bent u buitengesloten en liggen de autosleutels nog in uw auto? Dan is het belangrijk dat u uw reservesleutels pakt. Heeft u deze niet bijdehand? Dan zult u mogelijk een ruitje moeten intikken.

Pechhulp voor autopech

Bent u niet bepaald een technicus? Dan kunt u ook kiezen voor pechhulp. Mogelijk bent u daarvoor verzekerd via uw autoverzekering.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom is het raadzaam om uw auto regelmatig te laten controleren. Zorg bijvoorbeeld voor een kleine en grote beurt voor uw auto. Ook kunt u uw auto checken op de volgende aandachtspunten:

  • Controleer de vloeistoffen;
  • Zorg ervoor dat u een reservewiel aanschaft in combinatie met een reparatieset;
  • Reist u naar het buitenland met uw auto? Controleer dan of u bepaalde zaken mee moet nemen. In bepaalde landen moet u bijvoorbeeld verplicht een gevarendriehoek, een veiligheidshesje of een verbanddoos meenemen in de auto. Soms moet u zelfs uw eigen alcoholtest meenemen of zelfs een brandblusser! Check dit daarom goed.

Lees ook: pechhulp in het buitenland

Autoverzekeringen vergelijken

Autopech voorkomen is natuurlijk een belangrijke factor. Ook is het belangrijk om te weten hoe uw auto precies verzekerd is. Wat zijn de polisvoorwaarden en waar betaalt u nu eigenlijk voor? U kunt ook autoverzekeringen vergelijken en zodoende bekijken of er een goedkopere aanbieder is met betere polisvoorwaarden.

Plaats een reactie

acht + 20 =