Auto verkocht? Wat gebeurt er met de autoverzekering?

Heeft u uw auto verkocht? Wat gebeurt er dan eigenlijk met de autoverzekering? Moet ik deze ook opzeggen als de auto verkocht is? Wij kunnen voorstellen dat u met een aantal vragen zit. In dit artikel vertellen we u hier daarom graag meer over.

Proefrit en uw autoverzekering

Uw auto is ook verzekerd als er iemand anders in rijdt. Wilt u uw auto verkopen en maakt de potentiële koper een testritje? Dan is hij of zij verzekerd, indien hij of zij in het bezit is van een geldig rijbewijs. Echter blijft u verantwoordelijk voor eventuele schade. Laat u liever geen vreemde in uw auto rijden? Dan kunt u er ook bij instappen zodra iemand een proefrit wil maken.

Autoverzekering opzeggen

Heeft u uw auto verkocht? Dan is het belangrijk dat u uw autoverzekering opzegt. Dat gebeurt namelijk niet automatisch. Ook wanneer uw verzekering nog maar een aantal maanden loopt, kunt u deze vooralsnog opzeggen. Uw verzekering kan niet worden overgenomen door de nieuwe eigenaar, dus zeg deze vooral gewoon op. Heeft u direct al een nieuwe auto gekocht? Dan kunt u uw verzekering overzetten. Indien u een voor een jaar heeft betaald, wordt het bedrag verrekend op basis van de oude en nieuwe auto.

Neemt u geen nieuwe auto? Dan stort de autoverzekeraar het bedrag terug. Sommige verzekeraars brengen daarvoor kosten in rekening.

Een nieuwe autoverzekering afsluiten?

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een andere autoverzekeraar. Het kan zijn dat deze voordeliger is of beter aansluit op uw wensen. In dat geval kunt u uw autoverzekering opzeggen. De premie zal dan wel wijzigen, omdat dit gebaseerd wordt op de auto, maar ook op uw schadevrije jaren bij een andere verzekeraar. Een autoverzekering vergelijken is dan ook erg verstandig. Daarmee kiest u altijd voor de beste deal. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u verscheidene aanbieders met elkaar vergelijken.

Plaats een reactie

2 × 1 =