Alle zorgpremies zijn bekend: stap vandaag nog over!

Inmiddels zijn alle zorgpremies bekend. Dat betekent dat u weer kunt overstappen van zorgverzekering. Helaas zijn de zorgpremies dit jaar gestegen en daarom is het ook ontzettend belangrijk om te vergelijken. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u vergelijken én overstappen.

Gemiddelde stijging 2019

Helaas gaat het bedrag voor de zorgverzekering dit jaar omhoog. Gemiddeld is de premie gestegen met 6,64 euro per maand. Op jaarbasis is dat bijna 80 euro! Het verschil tussen het goedkoopste en het duurste pakket is bovendien 35,25 euro per maand. Op jaarbasis is dat nog weer eens ruim 400 euro. Hoe weet u nu dat u kiest voor de goedkoopste verzekeraar? Juist: door te vergelijken. Gelukkig kunt u tegenwoordig eenvoudig online zorgpremies vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem.

Waar moet ik op letten?

De zorgpremies zijn bekend. Als u wilt overstappen, is het echter belangrijk dat u let op verscheidene zaken. Immers: u wilt graag overstappen naar een verzekeraar die voordelig is, maar er ook voor u is als u naar een zorgaanbieder moet. Daarom is het belangrijk dat u let op verschillende zaken. Hieronder volgen de belangrijkste aandachtspunten.

1. Kies de juiste polis

Er zijn verschillende polissen waar u uit kunt kiezen. In Nederland heeft u keuze uit een restitutiepolis, een combinatiepolis en een naturapolis. Met een restitutiepolis heeft u een uitgebreid aanbod aan zorgverleners. Alle zorgverleners worden vergoed via de basisverzekering. Met een naturaverzekering heeft u veel minder keuze, maar dit pakket is ook voordeliger. U mag echter alleen naar gecontracteerde zorgverleners gaan. Via het vergelijkingssysteem kunt u inzien naar welke aanbieders u toe kunt. Tot slot kunt u ook kiezen voor een combinatiepolis. Deze polis komt minder vaak voor, maar dit dekt bepaalde zorg op basis van restitutie en bepaalde zorg op basis van natura.

2. Aanvullende verzekeringen

Er zijn verscheidene aanvullende verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Veel Nederlanders zijn oververzekerd, wat wil zeggen dat de meeste mensen betalen voor iets wat niet nodig is. Het is daarom altijd belangrijk om goed te kijken naar wat u wel of niet nodig heeft. Op basis daarvan kunt u de zorgpremies laten berekenen in het vergelijkingssysteem.

3. Premie per jaar betalen

Op basis van uw voorkeuren staat de premie overzichtelijk genoteerd in het vergelijkingssysteem. Overweegt u echter om de premie jaarlijks over te maken? Dan kunt u een korting ontvangen via uw verzekeraar. Dat betreft vaak een korting van twee procent.

4. Stap op tijd over

De zorgpremies zijn sinds 12 november bekend. U kunt uw huidige zorgverzekering opzeggen tot 31 december. Vervolgens moet u overgestapt zijn vóór 31 januari. Als u te laat bent, kunt u niet meer overstappen. Stap daarom bij voorkeur over vóór 31 december, want dan wordt de overstap namelijk voor u geregeld. In dat geval hoeft u uw huidige verzekering ook niet op te zeggen.

Zorgverzekering vergelijken?

Wilt u ook graag overstappen van verzekeraar? Dan kunt u zorgverzekeringen vergelijken. Vergelijken is uiteraard gratis én overstappen is een fluitje van een cent. Zorg ervoor dat u uw geboortedatum invult tijdens het vergelijken. Jongeren betalen namelijk een lager bedrag dan senioren.

Plaats een reactie

10 − 3 =